Hamilton nem fél a Ferraritól - F1VILÁG.HU

Hamilton nem fél a Ferraritól

HIRDETÉS

Annak ellenére, hogy a Ferrari minden eddiginél keményebben készül a jövő hétvégén megrendezésre kerülő szezonzáró Brazil Nagydíjra, a bajnokság élén álló Lewis Hamilton teljesen nyugodtan várja a finálét.

Annak ellenére, hogy a Ferrari minden eddiginél keményebben készül a jövő hétvégén megrendezésre kerülő szezonzáró Brazil Nagydíjra, a bajnokság élén álló Lewis Hamilton teljesen nyugodtan várja a finálét.

A McLaren Mercedes brit versenyzője négy ponttal vezeti a bajnokságot csapattársa, Fernando Alonso előtt, akit további három ponttal lemaradva a ferraris Kimi Raikkönen követ a harmadik helyen.

Bár Hamilron áll az élen, még háromesélyes a bajnokság. A Ferrari pedig gőzerővel készül a Brazil Nagydíjra, ahol Felipe Massa mindent megtesz majd annak érdekében, hogy a tavalyi évhez hasonlóan ismét győzelemmel ajándékozhassa meg hazai rajongóit, ám bevallotta, ha kell, készen áll segíteni Raikkönennek.

Annak ellenére, hogy a Ferrari kettős győzelemre készül Interlagosban, Hamilton egyáltalán nem aggódik a szezonzáró megmérettetés előtt, hiszen neki nem kell győzelmet aratnia ahhoz, hogy a Forma-1 történetének legfiatalabb és egyben első újonc bajnokává avassák.

“Nem igazán gondolok arra, hogy mi fog történni az utolsó versenyen” – mondta a huszonkét éves pilóta az Observernek adott nyilatkozatában. “Massa mindent megtesz annak érdekében, hogy jól végezze dolgát, és szerintem, ha a csapat arra kéri, segíteni fog márkatársának a szezonzárón.”

A brit versenyző úgy érzi, hét pontos előnye miatt nincs min aggódnia, hiszen az sem tragédia számára, ha a Ferrari kettős győzelemmel zárja az idei évet.

“Az sem gond, ha Kimi az első, míg Massa a második helyen áll. Elég az ötödik pozícióban végeznem, és akkor nincs gond. Egyáltalán nem aggódok emiatt” – folytatta Hamilton. “Nem úgy hajtok ki a pályára, hogy francba, figyelnem kell Felipét. Úgy készülök a szezonzáróra, hogy mindenkit meg kell vernem. Természetesen az a célom, hogy megszerezzem a pole pozíciót és az élről indulva megnyerjem a futamot.”

“Az agyam egy része a végső eredményre fókuszál, és a bajnokság nem egyenlő a futam megnyerésével, bár természetesen a győzelemért fogok harcolni” – tette hozzá Lewis.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!