Hamilton: Nem félek a visszavonulástól!

2019 Hungarian Grand Prix, Sunday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes
Fotó: Mercedes
Nem fél a visszavonulástól a Forma-1 hatszoros világbajnoka, Lewis Hamilton, noha pontosan tudja, pályafutása utolsó szakaszában jár már.

A brit versenyző 2007-ben mutatkozott be a száguldó cirkuszban, és már második évében felért a csúcsra: a McLarennel megnyerte a világbajnokságot, azóta pedig további 5 vb-trófeát gyűjtött be a Mercedes versenyzőjeként.

Hamilton idén is a legjobbnak bizonyult a Forma-1-ben, a minap pedig egy interjúban elárulta, esze ágában sincs még feladni a versenyzést, mert imádja azt, amit csinál.

„A lényeg az, hogy soha nem a pénzért csináltam” – mondta a hatszoros világbajnok.

„Persze nagyszerű dolog, amikor az is halmozódik, nincs vele probléma. Az egy bónusz. Mindaddig, amíg nem ezek a dolgok válnak a legfőbb tényezővé abban, amit csinálok.”

„De a gyökere az egésznek jelenleg az, hogy imádok versenyezni. Imádom a kihívásokat. Imádok megérkezni, és tudni, hogy itt vannak ezek a hihetetlenül tehetséges fiatalok, akik próbálnak legyőzni engem, próbálnak jobban teljesíteni nálam. Imádom azt a fajta küzdelmet, amibe évről évre belecsöppenek.”

„És olyan srácokkal dolgozhatok együtt, akik sokkal okosabbak nálam, és azt érzem, hogy ettől én is okosabbá válok. Teljesen szürreális, amikor annyiszor kihívom őket, és bizonyítom, hogy tévedtek.”

Hamilton példaként azokat a beszélgetéseket említi, amiket Andrew Shovlin főmérnökkel és kollégáival folytat a versenyautó komplexitásáról.

„Sokszor megtörténik! Mondok valamit Shovnak, ő pedig azt mondja, ’nem, a számok ezt mondják’. Én pedig erre azt, hogy ’ez, meg ez, meg ez’. Amire ő azt feleli, hogy ’ó, igazad van’. Ez pedig jó érzés. Sok hasonló ilyen van.”

A Mercedes versenyzője azt mondja, pontosan tisztában van azzal, hogy már pályafutása utolsó szakaszában jár – a visszavonulást mégis nagyon távolinak érzi még.

„Nem félek tőle. Természetesen egy sportoló számára ez kell, hogy legyen a legszomorúbb nap, amikor felhagy valamivel, amit egész életében imádott” – magyarázta a 34 esztendős versenyző.

„De éppen ezért van az a rengeteg más dolog, amikkel foglalkozhatok. A divatvilág, például. Találtam más dolgokat, amiket sokáig csinálhatok, ha sikeres vagyok benne. Momentán nagyon-nagyon jól mennek a dolgaim az F1-ben, de nem tudom, meddig. És legalább van más is, ami érdekel.”

„Sok különböző dolog van, ami felkelti az érdeklődésemet. Tudom, hogy az életem nem ér véget akkor, amikor visszavonulok. És ettől jó lesz a komfortérzetem. De jelenleg fizikailag jó állapotban érzem magam ahhoz, hogy folytassam, és megpróbálom ezt fenntartani, ameddig csak tudom.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hírlevél