Verstappen vs. Ocon

Hamilton nem fogja elóvatoskodni a rajtot

Fotó: Mercedes

Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője bízik benne, hogy a rajtnál előrébb tud kerülni az F1-es Mexikói Nagydíjon – nem mindenáron, de ha tud, előzni fog.

A Red Bullok indulnak az első sorból a Mexikói Nagydíj versenyén, ám az ő tempójuk elmarad a Ferrari és a Mercedes sebességétől az egyenesben, így van rá esély, hogy az első kanyarig Hamilton és Sebastian Vettel utoléri majd őket, és nagy csata alakul ki az élen.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke tart tőle, hogy a csata incidensbe torkollik, és csak bízik benne, hogy mindkét autójuk megússza majd.

Hamilton úgy nyilatkozott, amennyiben megadatik számára az esély, hogy átugorja a Red Bullokat, úgy meg fogja tenni.

„Azon múlik majd, hogy milyen pozícióban leszek” – mondta. „Ha kapok szélárnyékot, és lesz esélyem arra, hogy előzzek, akkor meg fogom ragadni a lehetőséget. Ha nem, akkor megpróbálom tartani a pozíciómat.”

„Hosszú-hosszú ideje versenyzem, és nagyon ritka, hogy meggondolatlan és buta döntéseket hozok, amikor ilyen forgatókönyvre kerül sor. Nem is nagyon gondoltam rá, hogy őszinte legyek, de remélem, hogy jó rajtunk lesz.”

„Nem bánom, hogy ott vannak ezek a srácok (a Red Bullok), mert így tőlem is és Sebastiantól is pontokat vesznek el, szóval ez így rendben van.”

Sebastian Vettel bajnoki riválisához hasonlóan a helyzet alapján ítéli majd meg, hogy belefog-e egy előzésbe – ő sem mindenáron fog belemenni a kétes helyzetbe.

„A rajton múlik” – mondta a német. „A koszos oldalról indulunk, és nem tudom, hogy ez mennyire hátrány – de hosszú az út az első kanyarig. Általában az a probléma, hogy nincs hely hova menni. Meglátjuk, hogy a többiek hogy rajtolnak majd, és ahhoz képest milyen a miénk. Aztán meglátjuk, mi történik.”

 

Kapcsolódó cikkek

Simán ment a Mercedes első napja Barcelonában

Lewis Hamilton és Valtteri Bottas is dolgozhatott a Mercedes Forma-1-es csapatának új autójával hétfőn, Barcelonában. A két versenyző összesen 150 kört tett meg a W10-essel.

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Friss hírek