Hamilton nem foglalkozik Rosberg hadviselésével - F1VILÁG.HU

Hamilton nem foglalkozik Rosberg hadviselésével

HIRDETÉS

Lewis Hamilton nem foglalkozik csapattársa, Nico Rosberg lélektani hadviselésével, és azon megjegyzéseivel, melyek szerint ő az, akinek van veszíteni valója és nyomás alatt hibázni fog a mindent eldöntő szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon.


Lewis Hamilton nem foglalkozik csapattársa, Nico Rosberg lélektani hadviselésével, és azon megjegyzéseivel, melyek szerint ő az, akinek van veszíteni valója és nyomás alatt hibázni fog a mindent eldöntő szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon.

Rosberg elmondta, hogy Hamilton megpördülése Brazíliában és a szombati időmérőn látott két hibája, ami miatt nem tudta megszerezni a pole pozíciót Abu Dhabiban, reményt adhat neki a szezonzáró előtt.

Azonban Hamilton úgy véli, hogy Rosberg megjegyzései csak üres szavak, és a német pilóta így próbálja meg kezelni azt a komoly nyomást, ami rá nehezedik az évad utolsó futama előtt.

„Nem igazán foglalkozom vele. Azt gondolom, hogy a mai hibáimnak nincs különösebben nagy jelentőségük, ő is vétett hasonlókat a múltban” – magyarázta a brit pilóta, akinek egy második pozíció is elég lenne a bajnoki cím megszerzéséhez, még ha Rosberg nyerne is Abu Dhabiban.

„Egy extra kört kellett megtennie a versenygumikon, aminek remélhetőleg lesz kihatása holnap. Nagyon, de nagyon kevés hibám volt az idei évben, így nem aggódom.”

„Természetesen Nico mindent megtesz azért fejben, hogy megfelelően kezelje ezt a helyzetet, és ezt el kell fogadni. Hogy mi van velem? Én megpróbálok mindent magamban tartani és a pályán megadni a megfelelő választ.”

„Remek munkát végzett a Q3-ban, és holnap behozom a lemaradásom.”

Rosberg azonban úgy gondolja, hogy felpörgették Hamilton mostani problémái, és az a tény, hogy neki csakis a győzelemre kell koncentrálnia, megkönnyíti a dolgokat számára.

„Lewisnak van veszíteni valója, én csak nyerhetek, szóval a nyomás rajta van” – mondta a német pilóta.

Hirdetés

„Ez az én lehetőségem, és nekem azon kell lennem, hogy nyomás alatt tartsam, hibára késztessem, ahogy Brazíliában és a mai napon is hibázott.”

„Brazíliában magasan tartottam a nyomás szintjét, hogy hibára késztessem. Ha az egyik Williams egy kicsit közelebb lesz, akkor ez talán elég lesz. Ki tudja?”

Bár Hamiltonnak elég egy második hely a bajnoki cím megszerzéséhez, elmondta, hogy ezen a hétvégén is a futamgyőzelem lesz a célja.

„Azt gondolom, hogy nagyon nehéz egy konkrét tervvel nekivágni egy versenynek” – magyarázta. „Minden egyes futamon a győzelem a célom. Ez minden versenyhétvégére igaz, erre is.”

„Általában mindig a határ felé tartasz, próbálod a maximumot kihozni magadból és az autódból. Sem a határaid alá, sem azok fölé nem akarsz menni, függően attól, hogy milyen a szituáció és hogy mit választasz.”

„Az elmúlt versenyen a határ fölé mentem, ezt nem fogom megtenni holnap, de ettől függetlenül még nyerni lehet. Ahogy alakul a verseny, meg fogom hozni a döntéseimet.”

„Van tapasztalatom, és azt gondolom, hogy minden eddiginél felkészültebb vagyok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!