Hamilton: Nem fogok leszállni Vettelről - F1VILÁG.HU

Hamilton: Nem fogok leszállni Vettelről

HIRDETÉS

A bajnokság hátralévő versenyein is megpróbál harcba szállni Sebastian Vettellel a futamgyőzelmekért a Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton.


A bajnokság hátralévő versenyein is megpróbál harcba szállni Sebastian Vettellel a futamgyőzelmekért a Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton.

Bár a brit pilóta korábban már elismerte, a világbajnoki címről kénytelen lemondani idén, esze ágában sincs feladni a harcot, és mindent megtesz azért, hogy a bajnokság utolsó versenyein legyőzze az elmúlt három futamon domináló Sebastian Vettelt.

Hamilton úgy véli, csapatában megvan a potenciál ahhoz, hogy megszorongassa a Red Bullt az előttünk álló időszakban.

„Még a legutolsó versenyein is úgy vezettem, hogy azt gondoltam, harcolhatok a győzelemért, és ugyanilyen marad a hozzáállásom a bajnokság hátralévő részére is” – mondta a Mercedes versenyzője, majd hozzátette, őt valójában nem sokkolta Vettel múlt hétvégi teljesítménye, amikor is nemegyszer két másodperccel gyorsabb volt körönként, mint riválisai.

„Nem olyan lesújtó. Semmi új. Megnéztem néhány körét belső kamerás felvételeken, és nem úgy tűnt, hogy a határon autózna, mint néhány más versenyző. Ha ekkora lehetőségek vannak a kezeid közt, sokkal könnyebb dolgod van. Végül is azt csinálta, amit kellett.”

„Ezen a hétvégén is sikerült előrelépniük az autóval, de továbbra is úgy érzem, hogy a hétvégék bizonyos szakaszaiban harcolni tudunk velük az évad hátralévő részében.”

Hamilton tudja, a vb-címre már nincs esélye, ám jó lenne, ha a második pozícióban tudná zárni a bajnokságot.

„Ez lesz a cél, ha viszont úgy teljesítünk, mint a legutóbbi versenyen, akkor nem fog összejönni. Nem véletlen, hogy mindig Fernando [Alonso] végez a második helyen, habár sokkal hátrébbra kvalifikálja magát.”

„Sebastianra most hosszú út vár még. Tökéletes hétvégéi voltak számos helyszínen, nekünk pedig alaposan ki kell elemezni, hogy miképp tudnánk alkalmazkodni, vagy javítani bizonyos területeken, hogy hasonló hétvégéink legyenek nekünk is.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!