Hamilton nem hagyja, hogy hibába kényszerítsék - F1VILÁG.HU

Hamilton nem hagyja, hogy hibába kényszerítsék

HIRDETÉS

Lewis Hamilton elmondta, tanulva a tavalyi évben történtekből, nem fogja hagyni, hogy a rá nehezedő hatalmas nyomás kizökkentse a szezonzáró Brazil Nagydíjon, ahol mindent megtesz majd azért, hogy megszerezze a vb-címet.

Lewis Hamilton elmondta, tanulva a tavalyi évben történtekből, nem fogja hagyni, hogy a rá nehezedő hatalmas nyomás kizökkentse a szezonzáró Brazil Nagydíjon, ahol mindent megtesz majd azért, hogy megszerezze a vb-címet.

A McLaren brit versenyzője a tavalyi évben nem kevesebb, mint 18 pontot dobott el magától a szezon utolsó két futamán, így szinte nyert helyzetből adta át a bajnoki címet riválisának, Kimi Raikkönennek.

Azt követően, hogy a Japán Nagydíjon hihetetlen agresszivitással, felesleges kockázatot vállalva támadta ellenfeleit a rajtot követő pillanatokban, amiért meg is büntették, sokan attól tartottak, hogy Hamilton nem fogja tudni kezelni a rá nehezedő hatalmas nyomást a végjátékban.

Azonban a Kínai Nagydíjon aratott fölényes győzelme meggyőzte a kétkedőket, nem is beszélve arról, hogy a brit versenyző magabiztosan, hét pontos előnnyel érkezhet meg a szezonzáró futamnak helyet adó Interlagosba.

Hamilton maga is elmondta, hogy sokkal nyugodtabb a hétvégi, mindent eldöntő megmérettetés előtt, és nem számít arra, hogy megismétlődnek a tavalyi évben történtek.

“Emlékszem, hogy a tavalyi évben nem voltam túl jó passzban a szezonzáró futamot megelőzően” – mondta a brit versenyző a The Observer c. napilapnak adott nyilatkozatában.

“Hatalmas nyomás volt rajtam. Az egész országom, az egész világ terhét a vállaimon éreztem. Aztán kihajtottam a pályára, és több hibát is vétettem, ami megbosszulta magát. Azonban idén, mivel tanultam az esetből, sokkal felkészültebb vagyok.”

“Amit a tavalyi évben tanultam, azt most kamatoztatom. Mind a problémákból, mind pedig a jó dolgokból tanultam valamit. Megtanultam, hogy nem szabad felesleges kockázatot vállalni, 100 százalékon, és nem 110 százalékon kell hajtani.”

Hamilton azt is elmondta, hogy nem rágódik a múlton, inkább tanul a hibákból

“Rengeteg időt tölthetsz el azzal, hogy a múlton rágódsz, gondolkozol azon, vajon miként alakultak volna a dolgok, ha más döntéseket hozol, azonban ennek nincsen semmi értelme” – magyarázta a brit pilóta.

Hirdetés

“Miért időznél a múlt negatív dolgain, mikor helyette élheted az életed? Ami elmúlt, az már megtörtént. Tudom, hogy mindig, minden pillanatban a legjobb tudásomat nyújtom.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!