Verstappen vs. Ocon

Hamilton nem hiszi, hogy tartani tudja a Red Bullok tempóját

Fotó: Mercedes
A világbajnoki pontversenyt magabiztosan vezető Lewis Hamilton szerint a Red Bull egész egyszerűen a „saját ligájában” versenyez ezen a hétvégén, Mexikóban, így az időmérő edzésen is lehetetlen volt legyőzni őket.

A világbajnoki pontversenyt magabiztosan vezető Lewis Hamilton szerint a Red Bull egész egyszerűen a „saját ligájában” versenyez ezen a hétvégén, Mexikóban, így az időmérő edzésen is lehetetlen volt legyőzni őket.

Az energiaital-gyárosok kibérelték az első rajtsort a mai versenyre, Hamilton pedig a 3. helyről kezdheti meg a futamot, ahol már egy 7. hellyel bezsebelheti ötödik világbajnoki címét.

„Gratulálok Danielnek [Ricciardo]. Ezek a srácok túl gyorsak voltak, a saját ligájukban versenyeztek egészen az időmérőig, illetve még az időmérőn is. A középső szektorukat képtelen voltam hozni” – mondta a címvédő.

„Hogy ennyire közel tudtam kerülni, annak nagyon örülök. A 3. rajthely nem olyan rossz.”

Arra a kérdésre, hogy tartani tudja-e majd a Red Bullok tempóját a futamon, Hamilton így felelt: „Nem hiszem.”

A Mercedes számára egyébként nehezen indult a mexikói hétvége: Hamilton és csapattársa, Valtteri Bottas csak a 7. és 9. helyeken zártak.

„A szombati nap nagyszerűen alakult, ha megnézzük, milyen rosszul sikerült a péntek” – mondta a brit.

„Pénteken rengeteget küszködtünk. Az első edzés rendben volt, de amint megérkeztünk a második gyakorlásra, nem volt jó vezetni az autót.”

„Volt néhány különféle problémánk vele. Technikai oldalon, az aerodinamikát tekintve, de főleg mechanikus oldalon, illetve a motorral is egy kicsi.”

„Viszont a változtatások, amiket elvégeztünk, visszahoztak minket az elejébe. Kétlem, hogy a pénteki teljesítményünkkel kvalifikálni tudtunk volna az ultralágyakon.”

 

Kapcsolódó cikkek

Simán ment a Mercedes első napja Barcelonában

Lewis Hamilton és Valtteri Bottas is dolgozhatott a Mercedes Forma-1-es csapatának új autójával hétfőn, Barcelonában. A két versenyző összesen 150 kört tett meg a W10-essel.

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Friss hírek