Hamilton nem kér Button segítségéből - F1VILÁG.HU

Hamilton nem kér Button segítségéből

HIRDETÉS

Lewis Hamilton egyértelművé tette, hogy nem szeretné, ha csapattársa másodhegedűs szerepet játszana a szezon második felében, mert önerőből szeretné megszerezni a bajnoki címet.


Lewis Hamilton egyértelművé tette, hogy nem szeretné, ha csapattársa másodhegedűs szerepet játszana a szezon második felében, mert önerőből szeretné megszerezni a bajnoki címet.

Bár az elmúlt hetekben többször is előkerült a téma, hogy Jenson Buttont kötelezheti a McLaren a hátvéd szerepre, amennyiben már nem lesz esélye megszerezni a bajnoki címet, Hamilton nem szeretné, ha csapattársa segítségével jutna fel a csúcsra 2012-ben.

„Jenson a csapatért versenyez, és persze azért, hogy minél több pontot szerezzen magának, plusz egyre erősebb, ahogy a szezon halad” – mondta Hamilton, aki jelenleg 47 ponttal van lemaradva a listavezető Fernando Alonso mögött a bajnokságban.

„Arra számítok, hogy ez a szezon hátralévő részében sem lesz másképpen. Szükségünk van rá, nekem is szükségem van rá, hogy pontokat szerezzen. Azt szeretném, ha jól végezné a dolgát, és minél jobban teljesítene, minél több pontot szerezne.”

Arra a kérdésre, hogy számít-e Button segítségére a szezon hajrájában, ha a helyzet esetleg úgy kívánja, Hamilton így felelt: „Nem szeretnék így versenyezni.”

„Emlékezzünk vissza azokra az évekre, mikor engedélyezett volt a csapatutasítás, és a csapattársak egymást segítették győzelemhez, akár világbajnoki címhez.”

„Ez nekem nem jön be. Nem esne jól, ha így szereznék bajnoki címet. Nem szeretném, ha nekem is segítene valaki vb-címet nyerni, én erre senkit nem kérek. Ha nem vagyok elég gyors, akkor nem vagyok elég gyors. Azért szeretnék nyerni, mert én vagyok a leggyorsabb, nem azért, mert egy olyasvalakitől kapok pontokat, aki segít nekem.”

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh a Belga Nagydíj előtt egyébként elmondta, hogy nem látja akadályát annak, hogy a szezon későbbi részében Buttont arra kérik, segítsen Hamiltonnak, jóllehet hangsúlyozta, pilótáik szabadon versenyezhetnek.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!