Hamilton nem rettent meg a Red Bull tempójától - F1VILÁG.HU

Hamilton nem rettent meg a Red Bull tempójától

HIRDETÉS

Nem rettent meg a Red Bull egykörös tempójától a Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton – a brit versenyző szerint ők is képesek lettek volna hasonló teljesítményre Ausztráliában.


Nem rettent meg a Red Bull egykörös tempójától a Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton – a brit versenyző szerint ők is képesek lettek volna hasonló teljesítményre Ausztráliában.

Sebastian Vettel az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon hat tizedmásodperccel futott jobb kört az időmérőn Lewis Hamiltonnál, így számos rivális szerint kétségtelen, hogy nyers tempó tekintetében egyelőre a Red Bull versenyautója a legjobb.

Amikor azonban Hamiltont a minap, Malajziában arról faggatták, megrémítette-e a címvédő gárda melbourne-i teljesítménye, a 2008-as év világbajnoka így válaszolt: „Nem hiszem, hogy ijesztő volt a tempójuk az időmérőn.”

„Szerintem, ha én is ugyanakkor lettem volna kint a pályán, olyan későn, mint ők, akkor hasonló köridőre lettem volna képes. Szóval nem gondolom, hogy ijesztő tempót produkáltak. A pálya folyamatosan száradt.”

Hamilton kifejtette, rengeteg leckét megtanultak a gumikezelésről Ausztráliában, Malajziában pedig sokkal jobban fognak majd a beállításokra összpontosítani a szabadedzéseken, mint múlt héten.

„Csináltunk valamit a gumikkal, ami miatt az autó sokkal alulkormányzottabb lett [a szuperlágy keverékeken], és sajnos, amikor új gumikra váltottunk, túlságosan elment a dolog a másik irányba. Tehát jelentős alulkormányzottságból masszív túlkormányzottság lett, alapvetően küszködtünk az egyensúllyal.”

„Nem sok időt foglalkoztunk a beállításokkal pénteken, mert sok új komponenst teszteltünk – ez talán nem volt egy jó irány. Ezen a hétvégén például már a beállításokra összpontosítunk.”

Hamilton szerint rengeteg potenciál van a Mercedes idei autójában, és egyre otthonosabban érzi magát a csapatnál.

„Pozitívak az érzéseim az autóval kapcsolatban, és ugyanez a helyzet a csapattal is. Az autó fejlesztését tekintve nagyon gyorsan dolgoznak, és azt gondolom, elég gyorsan megtanulom azokat a munkamódszereket, amelyekkel ők dolgoznak.”

Hirdetés

„Természetesen lehettünk volna jobbak is, de még csak ez volt az első versenyünk együtt, és bármit is csinálsz, tökéletesen úgysem lehet felkészülni. 10 pontot szereztem Ausztráliában, és nagyon elégedett vagyok ezzel a 10 ponttal.”

„Amikor csapatot váltottam, nem tudtam, hogy teljesítünk majd, és határozottan nem gondoltam azt, hogy 10 pontot gyűjtök majd az első futamon.”

„Láthatjuk, hogy minden csapat, főképp az élcsapatok, nagyon jó ütemben fejlesztenek, és gyorsan haladnak előre. Erre felkészült a mi alakulatunk is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!