Hamilton nem sok jót tud mondani az új gumikról

Fotó: Mercedes
2019 Barcelona Pre-Season Test 1, Day 3 - Steve Etherington Lewis Hamilton Mercedes
„Nem sok jó dolgot” tud mondani a Pirelli 2019-es abroncsairól a Forma-1 ötszörös világbajnoka, Lewis Hamilton – a brit szerint a gumikeverékek idei jelölési módja is „zavaró”.

A Pirelli módosított abroncsain az előttünk álló idényre – a csapatok pedig az előszezoni teszteken sokat dolgozhattak ezekkel Barcelonában.

„Mit szeretnének, mit mondjak? Hogy a gumik jók? Nem igazán tudok jó dolgokat mondani róluk, szóval talán a legjobb az, ha nem is mondok semmit” – mondta Hamilton, aki közösségi oldalain egy videót is közzétett, amin kutyája, Roscoe játszik az egyik Pirelli-gumival, mellé pedig azt írta, „ő is túl keménynek találja azt”.

„Kihívást jelentenek majd. Sokkal nagyobbat, mint tavaly. És itt vannak ezek az eltérő elnevezések is – C5, C4, C3, C2 és C1. Nekem személy szerint ez sokkal zavaróbb, mint a színek, amik voltak.”

A fent említett kódnevek a gumik keverékére utalnak – a C1 a legkeményebb, a C5 pedig a lelágyabb vegyület.

„Persze megszokjuk majd, és ez lesz a normális. Valtteri [Bottas] látszólag élvezi a vezetést ezekkel a gumikkal, és én is jobban ráérzek majd a dologra. Én több üzemanyaggal köröztem, ilyenkor az ember nem igazán tud ráérezni a gumikra. De mindannyian egy csónakban evezünk, és igyekszem annyira megérteni őket, amennyire csak tudom.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!