Hamilton nem szándékosan tartotta fel Vettelt Melbourne-ben

Fotó: Mercedes
Lewis Hamilton, Mercedes, Melbourne, FP1
A Mercedes világbajnoki címvédője, Lewis Hamilton tagadja, hogy szándékosan feltartotta volna az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon Sebastian Vettelt, hogy az sebezhetővé váljon Max Verstappennel szemben.

Hamilton a 2. helyen fejezte be a melbourne-i versenyt, miközben Vettel csak a 4. helyen futott be, miután a Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen a pályán előzte meg őt.

A holland amiatt is tudott közel kerülni a némethez, hogy az nem tudta a saját tempóját autózni Hamilton miatt. A brit mindazonáltal tagadja, hogy szándékosan tartotta fel riválisát.

„Soha nem szerepel a terveim között, hogy feltartsak valakit. Arra fókuszáltam, hogy a saját dolgomat végezzem, egyáltalán nem foglalkoztam az ő versenyével” – mondta a Mercedes pilótája.

„Természetesen magam mögött akartam tartani, de tudtam, hogy nagy utat kell megtennem… Egy körrel előttem állt ki, szóval tudtam, hogy egy csónakban evezünk majd a verseny végén.”

„Egy kicsit hosszabb távban gondolkodtam, szóval tudtam, hogy megérkezhetnek autók mögénk. Nem vagyok biztos abban, hogy ő gondolt erre, mert a gumijai drasztikusan elfogytak a végére.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!