Hamilton nem szándékosan tartotta fel Vettelt Melbourne-ben

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes
A Mercedes világbajnoki címvédője, Lewis Hamilton tagadja, hogy szándékosan feltartotta volna az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon Sebastian Vettelt, hogy az sebezhetővé váljon Max Verstappennel szemben.

Hamilton a 2. helyen fejezte be a melbourne-i versenyt, miközben Vettel csak a 4. helyen futott be, miután a Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen a pályán előzte meg őt.

A holland amiatt is tudott közel kerülni a némethez, hogy az nem tudta a saját tempóját autózni Hamilton miatt. A brit mindazonáltal tagadja, hogy szándékosan tartotta fel riválisát.

„Soha nem szerepel a terveim között, hogy feltartsak valakit. Arra fókuszáltam, hogy a saját dolgomat végezzem, egyáltalán nem foglalkoztam az ő versenyével” – mondta a Mercedes pilótája.

„Természetesen magam mögött akartam tartani, de tudtam, hogy nagy utat kell megtennem… Egy körrel előttem állt ki, szóval tudtam, hogy egy csónakban evezünk majd a verseny végén.”

„Egy kicsit hosszabb távban gondolkodtam, szóval tudtam, hogy megérkezhetnek autók mögénk. Nem vagyok biztos abban, hogy ő gondolt erre, mert a gumijai drasztikusan elfogytak a végére.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Friss hírek