Hamilton nem tudja, miért volt ennyire gyors - F1VILÁG.HU

Hamilton nem tudja, miért volt ennyire gyors

HIRDETÉS

A Német Nagydíj győztese, Lewis Hamilton a Forma-1 hivatalos weboldalának nyilatkozva nemrégiben elárulta, fogalma sincs, mitől táltosodott meg a McLaren vasárnap a Nürburgringen, azonban reméli, hogy a következő versenyeken is a győzelmekért harcolhatnak.


A Német Nagydíj győztese, Lewis Hamilton a Forma-1 hivatalos weboldalának nyilatkozva nemrégiben elárulta, fogalma sincs, mitől táltosodott meg a McLaren vasárnap a Nürburgringen, azonban reméli, hogy a következő versenyeken is a győzelmekért harcolhatnak.

Hamilton idei második győzelmét aratta az elmúlt hétvégén, miután a második helyről rajtolva – parádés küzdelemben – maga mögé utasította a ferraris Fernando Alonsót, valamint a Red Bull ausztrálját, Mark Webbert.

„Hogy őszinte legyek, az első néhány körben nagyon nehéz volt magam mögött tartani a srácokat, később azonban az autó egyre jobb és jobb lett” – mondta Hamilton hétfőn.

„Higgyenek nekem, megelőzni Fernandót [Alonso] nagyszerű érzés volt! Mindannyian nagyon közel voltunk, és egyikünk sem hibázhatott. Nagyon kemény volt akkor a küzdelem. Egyik körben még volt tapadásod a kanyarban, a következőben viszont szinte semmi. Szóval nagyon-nagyon óvatosnak kellett lenni, nem szabadott elveszíteni a hátulját. Egyszer Mark megpróbált belülről elmenni mellettem a 3-as kanyarban, de nekem jobb volt a tapadásom és vissza tudtam verni a támadását.”

Győzelmének köszönhetően Hamilton 82 pontosra csökkentette hátrányát a listavezető Sebastian Vettellel szemben, és jelenleg a tabella harmadik helyét foglalja el.

A McLaren versenyzője elmondta, még nem mondott le a bajnoki címről, azonban tudja, hogy komoly fejlődésre lesz szükségük a szezon második felében is.

„Még csak a szezon közepén járunk, még rengeteg pontot lehet gyűjteni. Ez a győzelem természetesen nagyon sokat jelent számomra és a csapat számára is. Eddig elég furcsán alakult ez a szezon. Egyszer megvan, amire szükségünk van, máskor pedig nincs. Egyik pillanatban még ott vagyunk, a következőben pedig fél másodperces a lemaradásunk, és nem tudjuk ennek okát.”

„Ezen a hétvégén volt néhány apró fejlesztésünk, és a teljesítmény hirtelen elszállt. A futam elején sokat küszködtem, utána viszont az autó egyre jobb lett, és ez a folyamatos – körről-körre történő – teljesítménynövekedés tette lehetővé a győzelmet. Nagyon remélem, hogy innentől kezdve hasonlóképp alakulnak a versenyek. Még csak féltávnál járunk, tehát minden lehetséges.”

Hamilton bevallotta, miután nem voltak komoly fejlesztéseik a Nürburgringen, egyelőre fogalma sincs, miért voltak ennyire versenyképesek a vasárnapi futamon.

Hirdetés

„Az elmúlt néhány hónap nagy kihívás volt a csapat számára. Hullámzó volt a teljesítményünk. Néha nagyon közel voltunk, máskor pedig mérföldes lemaradásban. Természetesen szeretnénk így folytatni, ahogy a hétvégén. De őszintén szólva egyelőre rejtély számomra, hogy miért voltunk ilyen gyorsak ezen a hétvégén. Úgy érzem, az autó most egyre jobb és jobb, még ha a két kisebb fejlesztéssel nem is igazán tudtuk csökkenteni a különbséget.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!