Hamilton: Nem tudom, hogyan sikerült győznöm!

Fotó: Red Bull Racing
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 26: Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W10 leads Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 26, 2019 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1ZF2QBT712111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton azt mondja, élete legnehezebb versenyén sikerült nyernie vasárnap, Monacóban, ahol „38 körrel a leintés előtt már semmi gumija nem maradt”.

A brit versenyző a pole pozícióból vágott neki az év hatodik versenyének, és bár csapata hibázott, amikor a közepes keverékű abroncsokat rakták fel autójára a bokszkiállás során, Hamiton végül visszaverte Max Verstappen támadásait, és győzött.

„Mindent egybevetve, az autót, a gumikat, a stratégiát, a körülményeket, azt, hogy Max mögöttem volt… ez volt életem legnagyobb kihívása” – mondta a világbajnoki éllovas.

„Nagyon-nagyon hálás vagyok, hogy összejött. 38 kör volt még hátra, és semmi gumim nem maradt. Arra gondoltam, hogy semmi esélyem, gondolván a tempómra, illetve arra, amit az autóban éreztem. Horribilis érzés.”

„Arra gondoltam, nem megyek ki a bokszba. Addig fogok körözni ezekkel a gumikkal, amíg szét nem robbannak! Nyomtam tovább, és próbáltam nem összetörni a nyomás alatt.”

„Hogy őszinte legyek, még mindig nem hiszem el, hogy győztem. Nem tudom, hogyan sikerült. Rengeteg lehetőség volt a hibázásra, rengeteg lehetőség arra, hogy feladjam, és kifogást találjak.”

Hamilton nagyon örül annak, hogy idén minden összejött a versenyen.

„Úgy tűnt, a monacói olyan verseny, ahol mindig történik velem valami. Van, hogy rendben mennek a dolgok, de gyakran történt velem valami, és valahogy nem jött össze. Úgy tűnt, az a sorsom, hogy ne győzzek itt túl gyakran.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!