Hamilton: Nem tudom, hogyan sikerült győznöm!

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton azt mondja, élete legnehezebb versenyén sikerült nyernie vasárnap, Monacóban, ahol „38 körrel a leintés előtt már semmi gumija nem maradt”.

A brit versenyző a pole pozícióból vágott neki az év hatodik versenyének, és bár csapata hibázott, amikor a közepes keverékű abroncsokat rakták fel autójára a bokszkiállás során, Hamiton végül visszaverte Max Verstappen támadásait, és győzött.

„Mindent egybevetve, az autót, a gumikat, a stratégiát, a körülményeket, azt, hogy Max mögöttem volt… ez volt életem legnagyobb kihívása” – mondta a világbajnoki éllovas.

„Nagyon-nagyon hálás vagyok, hogy összejött. 38 kör volt még hátra, és semmi gumim nem maradt. Arra gondoltam, hogy semmi esélyem, gondolván a tempómra, illetve arra, amit az autóban éreztem. Horribilis érzés.”

„Arra gondoltam, nem megyek ki a bokszba. Addig fogok körözni ezekkel a gumikkal, amíg szét nem robbannak! Nyomtam tovább, és próbáltam nem összetörni a nyomás alatt.”

„Hogy őszinte legyek, még mindig nem hiszem el, hogy győztem. Nem tudom, hogyan sikerült. Rengeteg lehetőség volt a hibázásra, rengeteg lehetőség arra, hogy feladjam, és kifogást találjak.”

Hamilton nagyon örül annak, hogy idén minden összejött a versenyen.

„Úgy tűnt, a monacói olyan verseny, ahol mindig történik velem valami. Van, hogy rendben mennek a dolgok, de gyakran történt velem valami, és valahogy nem jött össze. Úgy tűnt, az a sorsom, hogy ne győzzek itt túl gyakran.”

Ezeket olvastad már?

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!