Verstappen vs. Ocon

Hamilton: Nem tudom, mi volt a baj

Az első edzést megnyerte, a másodikon viszont sokat szenvedett Koreában a McLaren világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton.


Az első edzést megnyerte, a másodikon viszont sokat szenvedett Koreában a McLaren világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton.

A 2008-as év legjobbja csupán nyolcadik lett a helyi idő szerint délutáni gyakorláson, ahol egész egyszerűen képtelen volt összehozni egy tökéletes kört a szuperlágy abroncsokkal. Hosszú etapján ráadásul a rossz egyensúly miatt többször hibázott.

Hamilton hátránya az edzést megnyerő Sebastian Vettellel szemben közel 9 tizedmásodperc lett. A brit elmondta, egyelőre nem tudja, mi történt, ám bízik abban, holnapra sikerül megoldani a problémákat.

„Analizálnunk kell, gondosan ki kell elemeznünk, mi történt” – fogalmazott a brit.

„A szélirány változó, de nem úgy tűnt, hogy ez mások teljesítményére hatással volt, tehát meg kell tudnunk, mi volt a baj. Időnk van bőven, és higgadtnak kell maradnunk. Ki kell derítenünk, milyen irányba induljunk tovább az autó beállításaival.”

„Jenson nem volt ma ilyen rossz helyzetben, az autóban tehát megvan a potenciál, csak ki kell hozni belőle a megfelelő tempót.”

Hamilton csapattársa, Jenson Button negyedik lett a második tréninge.

 

Kapcsolódó cikkek

Rosberg: Bottas világbajnok lehet idén

Nico Rosberg úgy gondolja, Valtteri Bottas világbajnok lehet idén, amennyiben mentálisan erős tud maradni a 2019-es F1-es szezon hátralévő részében is.

Norris úgy érzi, cserben hagyta a McLarent

A McLaren újonc versenyzője, Lando Norris úgy érzi, cserben hagyott mindenkit csapatánál, miután a 8. helyről rajtolva nem sikerült számára a pontszerzés az Ausztrál Nagydíjon.

Friss hírek