Hamilton: Nem tudom, mi volt a baj

Az első edzést megnyerte, a másodikon viszont sokat szenvedett Koreában a McLaren világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton.


Az első edzést megnyerte, a másodikon viszont sokat szenvedett Koreában a McLaren világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton.

A 2008-as év legjobbja csupán nyolcadik lett a helyi idő szerint délutáni gyakorláson, ahol egész egyszerűen képtelen volt összehozni egy tökéletes kört a szuperlágy abroncsokkal. Hosszú etapján ráadásul a rossz egyensúly miatt többször hibázott.

Hamilton hátránya az edzést megnyerő Sebastian Vettellel szemben közel 9 tizedmásodperc lett. A brit elmondta, egyelőre nem tudja, mi történt, ám bízik abban, holnapra sikerül megoldani a problémákat.

„Analizálnunk kell, gondosan ki kell elemeznünk, mi történt” – fogalmazott a brit.

„A szélirány változó, de nem úgy tűnt, hogy ez mások teljesítményére hatással volt, tehát meg kell tudnunk, mi volt a baj. Időnk van bőven, és higgadtnak kell maradnunk. Ki kell derítenünk, milyen irányba induljunk tovább az autó beállításaival.”

„Jenson nem volt ma ilyen rossz helyzetben, az autóban tehát megvan a potenciál, csak ki kell hozni belőle a megfelelő tempót.”

Hamilton csapattársa, Jenson Button negyedik lett a második tréninge.

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es pontverseny állása a sanghaji verseny után

Az első két versenyhez hasonlóan a Forma-1-es Kínai Nagydíj is a Mercedes kettős győzelmét hozta. Lewis Hamilton verhetetlen volt, a Ferrari pedig nem tudta reprodukálni két héttel ezelőtti tempóját Sanghajban.

F1: Kínai Nagydíj – Végeredmény

A Mercedes kettős győzelmével zárult a 2019-es Forma-1-es szezon harmadik versenye, a Kínai Nagydíj. Lewis Hamilton elsőként szelte át a célvonalat csapattársa, Valtteri Bottas, valamint a Ferrari Sebastian Vettel előtt.

Hamilton győzött, Vettelt támogatta a Ferrari Kínában!

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton nyerte a Forma-1-es Kínai Nagydíjat. A brit versenyző vezetésével a Mercedes kettős győzelmet aratott, a Ferrarinak pedig Charles Leclerc hátráltatásával sikerült dobogóra küldenie Sebastian Vettelt.

Friss hírek