HírekKiemelt

Hamilton: Nem tudom, miért nem működik az autóm…

Fotó: Red Bull

A Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton azt mondja, nehéz lesz megőrizni a vezetést a bajnoki pontversenyben azok után, hogy esélytelenként győzni tudott a vasárnapi Azeri Nagydíjon.

Hamilton egész hétvégén küszködött Bakuban, az események azonban végül úgy alakultak, hogy a címvédő szelte át elsőként a célvonalat. Győzelmének köszönhetően a brit a pontversenyben is átvette a vezetést – igaz, előnye csak 4 pont Sebastian Vettellel szemben.

„Nagyszerű, hogy vezetem a bajnokságot, de ha így folytatjuk, sok szerencsés verseny kell majd ahhoz, hogy elöl maradjak. Márpedig ezt azért nem várhatja az ember a következő 17 versenyen” – mondta Hamilton, aki bevallottan nem elégedett a Mercedes jelenlegi formájával.

A négyszeres világbajnok hozzátette, bár a legtöbb problémát a Pirelli abroncsai jelentik számukra, saját teljesítményén is javítani kell.

„Az autónak megvan a tempója, csak nem tudjuk kihozni belőle. Jobb teljesítményre van szükségünk, és nekem is meg kell találnom a ritmust, mert nincs meg a tökéletes harmónia.”

Ami pedig a Ferrarit illeti: „A nyers tempójuk sokkal jobb jelenleg, mint a miénk. Ez nem jelenti azt, hogy rossz autónk van, de fejlődnünk kell, hogy könnyebben vezethető legyen.”

„Ausztráliában remekül éreztem magam benne, de azóta nem működik, és nem tudom pontosan, miért.”

Szólj hozzá!


További hírek