Hírek

Hamilton: Nem tudom, miért volt ilyen erős a Ferrari

Fotó: Mercedes AMG Petronas Motorsport

A Mercedes háromszoros világbajnoka, Lewis Hamilton azt mondja, egyelőre fogalma sincs arról, a Mercedes időmérős tempója miért volt gyengébb a Ferrariénál a Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

A Ferrari versenyzői Sebastian Vettel vezetésével kibérelték az első rajtsort a hungaroringi időmérőn, a maranellói gárda pedig a másnapi versenyen kettős győzelmet aratott.

Hamilton hátránya így 14 pontra nőtt az összetettben a nyári szünet előtt, és bár mindezidáig ugyanannyi versenyt nyert, mint Vettel, voltak nehézségei – Bakuban a fejtámaszával volt probléma, Ausztriában pedig rajtbüntetést kapott.

„Mi rengeteg pontot eldobtunk mostanáig. Azt gondolom, a Ferrari jóval kevesebbet adott el nálunk. De nagyon reméljük, hogy a folytatásban már nem veszítünk egyet sem” – mondta a háromszoros világbajnok, aki csak azt reméli, a soron következő versenyeken erősebbek lesznek a Ferrarinál.

„Fogalmam sincs, miért nem volt jó a tempónk az időmérőn ezen a hétvégén a Ferrarikhoz képest. Hogy ez folytatódni fog-e a következő versenyen, arról fogalmam sincs.”

„Nem tudom, hogy volt-e valamilyen fejlesztésük, erről nincs tudomásom. Az idő majd megmondja. Remélhetőleg az olyan pályán, mint a spái, egy kicsit olyanok lesznek, mint Silverstone [ahol a Mercedes kettős győzelmet szerzett – a szerk.].”

Hamilton hozzátette, eddig rendkívül kemény volt az idei bajnokság, így a szünet a lehető legjobbkor jön számukra.

„Határozottan úgy érzem, hogy jókor jön a szünet. Nagyon kemény az idei bajnokság fizikálisan és mentálisan is, mint ahogy érzelmileg is mindenki számára a csapaton belül. De én igazából csak a magam nevében beszélhetek. Az biztos, hogy nehéz idény volt mostanáig.”

„Úgy gondolom, ez a szünet mindenkinek jól jön most – hiszen egy kis időt tudunk eltölteni a családdal, illetve csinálhatunk valami mást. Feltöltődhetünk egy kicsit, és remélhetőleg frissen térünk majd vissza.”

Hamilton hozzátette, meggyőződése, hogy le tudják győzni Sebastian Vettelt és a Ferrarit az idény második felében.

„Őszintén hiszek abban, hogy meg tudjuk nyerni az idei bajnokságot, de ehhez az kell, hogy mindenki 100 százalékot nyújtson. Én csak biztatni tudom a csapatomat arra, hogy erősen térjen vissza, és én is erre törekszem majd.”

Szólj hozzá!


Ezt olvastad már?
Ezt olvastad már?
Paul di Resta is esélyes lehet a Williams egyik ülésére 2018-ban, a skót versenyzői magyarországi szereplése ugyanis lenyűgözte a brit…