Hamilton: Nincs mentség arra, hogy az F2-ben jobbak a versenyek, mint az F1-ben - F1VILÁG.HU

Hamilton: Nincs mentség arra, hogy az F2-ben jobbak a versenyek, mint az F1-ben

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes AMG Petronas Motorsport

A négyszeres világbajnok Lewis Hamilton szerint a Forma-1-nek nincs mentsége arra, hogy a betétszériájának számító Forma-2-es sorozat jobb versenyeket produkál.

A Mercedes brit versenyzője a BRDC díjátadóján – ahol egyébként az F1 ügyvezetője, Chase Carey is jelen volt – úgy fogalmazott, hangosabb motorokat és nagyobb gumikat akar a Forma-1-be, és azt szeretné, ha az autók könnyebben tudnák követni egymást.

Hamilton arra ösztönözte a sportág vezetőit, hogy tegyék „nyersebbé” az F1-et, és rámutatott arra, hogy a Forma-2 gyakran látványosabb versenyeket produkál, mint a királykategória.

„Versenyzői szempontból én szorosabb versenyzést akarok, mint a gokartban” – mondta a brit. „A gokart még mindig a versenyzés legjobb formája, mert a srácok annyira közelről követik egymást.”

„Az idei F1-es autók a valaha volt legjobbak. Ami a következő lépést illeti, szerintem Ross [Brawn] és Chase, illetve a csapatok keményen dolgoznak azon, hogy a 2021-ben érkező autók még „nyersebbek” legyenek.”

„Remélem, hogy hangosabbá is teszik őket. És lehetnének nagyobb gumik. Miért voltak Jackie-nek [Stewart] olyan nagy gumijai akkoriban, és nekünk miért ilyen kicsik? Egy kicsit kevesebb leszorítóerővel talán szorosabb versenyeket futhatnánk.”

„Nem értem, hogy lehet, hogy egy GP2, vagy Forma-2, vagy nevezhetjük, aminek akarjuk, hangosabb és jobb a hangzása, és jobb versenyeket produkál, és szorosabban lehet követni egymást… Ez az, amit el kell érnünk az F1-ben is, miközben megtartjuk gyorsabbnak, mint a többi kategória.”

F1VILÁG EXTRA: A legszebb rajtrácslányok 2017-ből

A négyszeres világbajnok rámutatott arra, a Forma-1 még mindig csak kullog néhány globális sport, például az amerikai futball mögött – annak viszont örül, hogy az új tulajdonosok új dolgokkal próbálkoznak.

Hirdetés

„Szerintem mindenkinek megvan a véleménye a dologról. Nem arról szól a dolog, hogy én mit akarok. Egyszerűen csak a Forma-1 kicsit le van maradva több sportágtól. Nézzék csak meg az NFL-t, a futballt, mely globális szinten nagyobb teret kap. Szerintem az F1-nek is ennyire nagynak kellene lennie.”

„Azt gondolom, nagyszerű, hogy Chase és a Liberty új dolgokat hozott idén, miközben persze tanulják a sportágat, és próbálják kideríteni, mit akarnak a rajongók.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!