Hamilton nyert Spában, Vettel bukta a harmadik helyet - F1VILÁG.HU

Hamilton nyert Spában, Vettel bukta a harmadik helyet

HIRDETÉS

Forma-1-es pályafutása 39. futamgyőzelmét aratta a Belga Nagydíjon Lewis Hamilton. A Mercedes versenyzője mögött csapattársa, Nico Rosberg végzett a második helyen, míg a harmadik Romain Grosjean lett.


Forma-1-es pályafutása 39. futamgyőzelmét aratta a Belga Nagydíjon Lewis Hamilton. A Mercedes versenyzője mögött csapattársa, Nico Rosberg végzett a második helyen, míg a harmadik Romain Grosjean lett.

Az új rajtszabályok miatt sokan arra számítottak, kaotikusra sikeredhetnek a belga futam első percei, és bizony voltak is problémák: a felvezető körben Nico Hülkenberg Force Indiájával akadtak gondok, később emiatt meg is kellett ismételni a bemelegítő kört, mely során már a sauberes Felipe Nasr-nek is gondjai akadtak.

A rajtot Hamilton jól kapta el, a második helyről induló csapattársa azonban csúnyán beragadt. Sergio Pérez és Daniel Ricciardo viszont parádézott, jó néhány pozíciót nyertek az első kanyarban, a Force India versenyzője pedig a Kemmel-egyenesben már Hamiltont támadta az első helyért – a brit azonban visszaverte a támadást.

A második körben újabb versenyző esett ki a mezőnyből, Pastor Maldonado alatt állt meg a Lotus motorhiba miatt.

Az első kerékcserékre a 8. körig kellett várni, ekkor Daniel Ricciardo érkezett, néhány körrel később pedig a második helyen autózó Sergio Pérez is kilátogatott, majd érkezett Valtteri Bottas is.

A finn kiállása problémásra sikeredett, a második etapra ugyanis a Pirelli lágy keverékeit kapta, a csapat azonban hibázott, és az autó jobb hátuljára tévedésből a közepes keverékű gumit rakták fel – ezért később meg is büntették a Williams versenyzőjét.

Bár a pályán is zajlottak a küzdelmek, számos pozíciócsere történt a kerékcserék során is – Nico Rosberg végül felküzdötte magát a második helyre, és bár ezzel tovább nőtt hátránya az összetettben, az elrontott rajt után versenye jobbára a károk minimalizálásáról szólt.

Bár sokáig úgy tűnt, Sebastian Vettel harmadikként fut be a Ferrarival, a német két körrel a verseny vége előtt jobb hátsó defektet kapott, így a dobogó harmadik fokára végül Romain Grosjean állhatott fel.

A verseny utolsó harmadában Daniil Kvyat remekelt a Red Bull-lal: az orosz parádés előzéseket mutatott be és lett végül negyedik Sergio Pérez, valamint Felipe Massa előtt.

Hirdetés

A kiábrándító időmérő után Kimi Räikkönen is előre tudta verekedni magát: a finn végül hetedik lett az ugyancsak remeklő Max Verstappen előtt. A kilencedik helyen Valtteri Bottas, míg a tizediken a sauberes Marcus Ericsson futott be.

Vettel végül csak tizenkettedik lett, így pont nélkül zárt Belgiumban, akárcsak a két McLaren: Alonsót tizenharmadikként, Buttont tizennegyedikként intette le a kockás zászló.

A Forma-1-es világbajnoki sorozat két hét múlva folytatódik az Olasz Nagydíjjal.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!