Hamilton nyert Szocsiban, 50 pontra nőtt az előnye - F1VILÁG.HU

Hamilton nyert Szocsiban, 50 pontra nőtt az előnye

HIRDETÉS
A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton nyerte a Forma-1-es Orosz Nagydíjat csapattársa, Valtteri Bottas, valamint bajnoki riválisa, Sebastian Vettel előtt. A brit előnye 50 pontra nőtt a bajnoki összetettben.
Fotó: Mercedes

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton nyerte a Forma-1-es Orosz Nagydíjat csapattársa, Valtteri Bottas, valamint bajnoki riválisa, Sebastian Vettel előtt. A brit előnye 50 pontra nőtt a bajnoki összetettben.

A pole pozícióból Valtteri Bottas vágott neki a szocsi versenynek, mellőle csapattársa, a címvédő Lewis Hamilton várhatta a rajtot. A második sorban a két Ferrari sorakozott Sebastian Vettel – Kimi Räikkönen sorrendben.

A RAJT

A rajtot jól kapta el Bottas, Vettel viszont keményen elkezdte támadni Hamiltont, aki csapattársa szélárnyékának köszönhetően végül meg tudta tartani a 2. pozíciót.

A 7. helyről rajtoló Charles Leclerc pozíciót tudott nyerni Esteban Oconnal szemben, majd a második körben Kevin Magnussen mellett is el tudott menni, így feljött az 5. pozícióba.

Max Verstappen versenye is jól indult: a holland a rajtbüntetések után csak a 19. helyről rajtolhatott, a 3. körben azonban már a 9. helyen autózott. Verstappen egészen az 5. helyig küzdötte fel magát a futam elején.

Bottas a 12. körben érkezett első kerékcseréjére az élről, Vettel a 3. helyről egy körrel később hajtott a bokszba. A 14. körben aztán Hamilton is érkezett, a nagy kérdés pedig az volt, meg tudja-e tartani pozícióját Vettellel szemben.

VETTEL HAMILTON ELŐTT!

Vettel nagyon gyors kivezető kört futott kerékcseréje után, így Hamilton csak mögé tudott visszajönni a pályára. Hamilton hamar támadásba lendült, a célegyenes végén megpróbálta megelőzni a Ferrarit, Vettel azonban becsukta a kaput. A címvédő viszont nem adta fel, és a következő adandó alkalommal egy határozott manőverrel elment bajnoki riválisa mellett.

Fotó: Scuderia Ferrari

Időközben Kimi Räikkönen vette át a vezetést, ő a 18. kör végén érkezett a bokszba, így az élre a mezőny végéről rajtoló Verstappen került.

A CSAPATJÁTÉK

Mivel Sebastian Vettel nem szakadt le Hamiltontól, a Mercedes a 25. körben meghozta a döntést, és megkérték Bottast arra, engedje el maga mellett a csapattársát.

Hirdetés

Az alternatív taktikával versenyző Red Bullok közül Daniel Ricciardo érkezett elsőként: az ausztrált a 40. körben hívták ki, a verseny végére megkapta az ultralágy gumikat, sőt, még orrkúpot is cseréltek versenyautóján.

VERSTAPPEN A BOKSZBAN!

Verstappen az élről a 43. körben érkezett kerékcserére: a holland az 5. helyre jött vissza, a verseny hajrájára pedig megkapta a Pirelli ultralágy abroncsait.

Hamilton a verseny második felében magabiztosan őrizte a vezetést, végül nem hibázott, és elsőként szelte át a célvonalat csapattársa, Bottas, valamint vb-riválisa, Vettel előtt.

Győzelmének köszönhetően a címvédő előnye 50 pontra nőtt Vettellel szemben.

A 4. pozícióban Kimi Räikkönen ért célba, megelőzve a mezőny végéről induló Max Verstappent és Daniel Ricciardót.

Kiválóan helytállt Charles Leclerc is, aki a 7. pozícióban futott be, és pontot szerzett még Kevin Magnussen, Esteban Ocon, illetve Sergio Perez is.

A Forma-1-es világbajnokság küzdelmei jövő hétvégén folytatódnak a szuzukai Japán Nagydíjon.

AZ OROSZ NAGYDÍJ VÉGEREDMÉNYE:

Forrás: F1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!