Verstappen vs. Ocon

Hamilton Oconék ütközésekor: Azt gondoltam, „ez remek!”

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

Lewis Hamilton győzelmével ünnepelhette a Mercedes a 2018-as F1-es konstruktőri bajnoki címét a Brazil Nagydíjon.

Hamilton hiába indult a pole pozícióból, nem volt esélye Max Verstappennel szemben, aki magabiztosan vezette a Brazil Nagydíjat vasárnap – egészen addig, míg a lekörözött Esteban Oconnal nem találkozott. A két pilóta összeütközött, megpördültek, a brit pedig visszavette vezető pozícióját a versenyen.

Verstappen hiába próbálkozott a felzárkózással, ezt követően már nem tudta visszaszerezni az első helyet, így a Mercedes pilótája megnyerte a versenyt.

„Ez egy kicsit meglepetés volt” – nyilatkozta Hamilton a Red Bull teljesítményével kapcsolatban. „Az élen voltam, a bokszkiállás korán történt, és semmit nem tudtam tenni. A Red Bullok megelőztek minket a friss gumikkal, a motor pedig le volt tekerve. Tudtam követni őt [Verstappent], mert azt hiszem, vigyázott a gumijaira.”

Hamilton bevallotta, megörült, amikor azt látta, hogy Ocon és a holland pilóta összeütköztek.

„De aztán keresztülmentem a két srác között, miközben kétoldalról néztek rám a pálya szélén, és azt gondoltam: „hé, ez remek!” Aztán megpróbáltam tökéletesen teljesíteni minden kört.”

A Mercedes sorozatban 5. bajnoki címét szerezte meg a csapatok között idén, amire Hamilton szerint nagyon büszkék lehetnek mindannyian.

„Hihetetlen, hogy megvan a versenyző szellem bennem, amit ötéves korom óta érzek, és soha nem veszítettem el. Úgy harcoltam ma, mint egy kisgyerek.”

„Azt hiszem, Brackey-ben mindenki ünnepel. Ha nem, akkor kelj fel, és ünnepelj!” – mondta a brit.

Vertsappen és Ocon ütközésével kapcsolatban Hamilton csak egyetlen jótanáccsal tudott szolgálni a Red Bull fiatal pilótája számára:

„Biztosra kell menned abban, hogy lesz helyed. Mindig menj biztosra, hogy van-e helyed.

 

 

Kapcsolódó cikkek

Tovább tanulmányozza a Ferrari autóját a Mercedes

Tovább folytatja a Ferrari aerodinamikai koncepciójának feltérképezését és kiértékelését a Mercedes csapata, habár a német istálló magabiztos győzelmet szerzett az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon.

Rosberg: Bottas világbajnok lehet idén

Nico Rosberg úgy gondolja, Valtteri Bottas világbajnok lehet idén, amennyiben mentálisan erős tud maradni a 2019-es F1-es szezon hátralévő részében is.

Friss hírek