Hamilton odaszúrt a Ferrarinak

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes

Lewis Hamilton, a Mercedes F1-es versenyzője újabb lépést tett a bajnoki cím felé a Japán Nagydíj időmérő edzésén.

Egyelőre a Mercedesnél az előny Szuzukában, a Japán Nagydíj helyszínén: míg a Ferrari csúnyán elszúrta a kvalifikációt – rossz döntések sorozatával –, a Mercedes megszerezte az első sort.

Hamiltont természetesen megkérdezték a Ferrari és Vettel eredményéről is, aki odaszúrt az olaszoknak, és azt mondta, azért ők a legjobb csapat a Forma-1-ben, mert képesek arra, hogy jó időben hozzanak jó döntéseket.

„Az volt a legnehezebb, amikor a Q3-ban kiküldtek, de a csapat helyén kezelte a dolgokat és megadták a lehetőséget, hogy megszerezzük a pole pozíciót. Hihetetlen számomra, hogy 80 pole pozícióm van” – nyilatkozta Hamilton az időmérőt követően.

„Ez határozottan sokat jelent a bajnokságban” – mondta a brit, amikor Vettel szerepléséről kérdezték.

„Nagyon nehéz, hogy a megfelelő döntést hozzuk meg, amikor kigurulunk a pályára. Azt hiszem, ez egy nagy különbség az idei évben.

„Mindenhol vannak okos emberek, de amikor nyomás alá kerülünk, akkor nagyon nehéz meghozni a helyes döntéseket – ezért mi vagyunk a legjobb csapat a világon.

 

Kapcsolódó cikkek

A Ferrari már Bakuban előrelépést vár

Mattia Binotto, a Ferrari F1-es csapatfőnöke elárulta, még nincsenek teljesen tisztában azzal, hogy mi okozza az istálló idei, vártnál gyengébb szereplését.

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

Friss hírek