Hamilton: Olyan jó kör volt!

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes

Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője nagyon boldog, hogy megnyerte az év első időmérő edzését Ausztráliában – számára nem volt egyértelmű, hogy ez így fog történni.

Hamilton gyorsköre tökéletesen sikerült, a brit pilóta több mint 6 tizedmásodperces előnnyel végzett az élen a második helyezett Kimi Räikkönen előtt. A négyszeres világbajnok elmondta, nem módosítottak a beállításokon a Q2-höz képest, így arra törekedett, hogy a külön-külön már jó eredménnyel zárt szektorokat egy körön belül tudja teljesíteni.

„Azon a körön ugyanabban a módban voltam, mint az előzőn” – mondta Hamilton a kvalifikációt követően. „Azon voltam, hogy megfelelő hőmérsékletre hozzam a gumikat, és a szektorokat rendben teljesítsem. Voltak jó szektoraim előtte is, de most az volt a cél, hogy ezeket együtt összehozzam.”

A brit pilóta úgy nyilatkozott, hiába a tavalyi évi fölényük, egyáltalán nem volt egyértelmű számukra, hogy idén is dominálni fognak.

„Azt gondolhatnánk, hogy az elmúlt szezonokat alapul véve ez a normális eredmény, de ez nagyon erős volt. A szívem versenyez. Nagyon boldog vagyok az eredmény miatt. Olyan jó kör volt! Mindig a tökéletességre törekszem, és ez olyan közel volt hozzá, amennyire csak lehetett.”

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek