Hamilton örül, hogy tovább növelte előnyét - F1VILÁG.HU

Hamilton örül, hogy tovább növelte előnyét

HIRDETÉS

A McLaren Mercedes brit pilótája, Lewis Hamilton elégedetten nyilatkozott a sport történetének első éjszakai verseny után, ugyanis harmadik helyével tovább növelte előnyét a világbajnokságban.

A McLaren Mercedes brit pilótája, Lewis Hamilton elégedetten nyilatkozott a sport történetének első éjszakai verseny után, ugyanis harmadik helyével tovább növelte előnyét a világbajnokságban.

A bajnokság éllovasa, Lewis Hamilton hét pontra növelte előnyét legnagyobb riválisával, Felipe Massával szemben a Szingapúri Nagydíjon, ami a Ferrari számára minden bizonnyal egy óriási rémálom volt.

“Nem is magyarázkodom. Az első etapban versenyképesek voltunk, aztán pedig a biztonsági autóval is elég szerencsések voltunk” – mondta Hamiton.

“Talán amiatt egy kicsit peches voltam, hogy forgalom volt előttem, azonban elégedett vagyok azzal, hogy a dobogóra állhattam az első szingapúri éjszakai versenyen. Hét pontra növeltem az előnyömet, aminek mindenképpen örülök.”

A McLaren versenyzője, aki a második biztonsági autós periódus után közvetlenül Nico Rosberg mögött volt, azt is elmondta, hogy nem akart felesleges kockázatot vállalni egy kétes kimenetelű manőverrel, különösen úgy, hogy tudta, egyik Ferrari sem szerez pontokat.

“Természetesen megpróbáltam olyan közel maradni Nicóhoz, amilyen közel csak tudtam, hogy lehetőségem legyen az előzésre” – magyarázta Hamilton. “Azonban nem kellett felesleges kockázatot vállalnom, mert egyik Ferrari sem volt pontszerző helyen.”

“A lehető legkeményebben hajtottam, azonban mikor túlságosan közel kerülsz az előtted haladóhoz, képtelenség előzni. Ez nem egy olyan pálya, ahol számtalan előzési pont kínálkozik a versenyzők számára.”

“Az első körökben Felipe mögött mentem, és elég jó volt a tempóm hozzá képest. Azonban később a hátsó abroncsok állapota rosszabb lett, és egy kicsit ellépett előlem. A Ferrari nagyon jól használja a gumikat, de egy kemény hétvégén vagyunk túl, ahol több pontot is szereztünk, aminek nagyon örülök.”

“Természetesen minden a pontszerzésről szól. Egy pontos előnnyel érkeztem meg a helyszínre, és azt láttam, hogy a Ferrari roppant versenyképes. Tudtam, hogy nagyon nehéz lesz megverni őket, különösen a rajt után, ugyanis nem sikerült előrébb kerülnöm.”

Hamilton azonban annak ellenére sem változtat a versenyekhez való hozzáállásán, hogy hét pontra növelte előnyét Massával szemben az egyéni bajnokságban, miközben már csak három futam van hátra.

Hirdetés

“Ugyanúgy készülök majd a következő versenyekre. Semmi kétségem afelől, hogy csomagunk elég jó ahhoz, hogy felvegyük velük a harcot, de abban is biztos vagyok, hogy nagyon kiélezett lesz a küzdelem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton örül, hogy tovább növelte előnyét
Ha esik, szombaton is bajban lehet a Ferrari
Russell elárulta a gyenge időmérő okát
Az FIA nyomoz a rejtélyesen lángra kapó kínai F1-es gyep miatt
Hamilton a sprintfutamon visszaesésre számít
Verstappen szerint a Red Bull megérdemli a negyedik helyet

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!