Hamilton: A Pirelli sürgősen változtasson ezen a „nevetséges” helyzeten

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes

Lewis Hamilton arra kéri a Pirellit, hogy változtasson a gumikeverékeken annak érdekében, hogy a jövőben legalább kétkiállásos versenyek legyenek a Forma-1-ben.

A Pirelli 2018-ra módosított a keverékeken, ráadásul bevezették a hiperlágy abroncsokat is, hogy elősegítsék a többkiállásos stratégiákat, azonban a Pirelli motorsport-igazgatója, Mario Isola nemrégiben úgy nyilatkozott, a csapatok olyan jól kezelik a gumikopást, hogy képesek egykiállásos stratégiákkal tervezni.

Hamilton szerint a helyzet így sem elég jó, ugyanis jelenleg nagyon nehéz a gumikezelés egy másik pilóta mögött haladva – a brit szerint ezen is változtatni kellene, hogy a nézők több küzdelmet láthassanak.

„Nagyon sürgetném a Pirellit, mert a gumik jól működnek, de ez az egykiállásos biznisz egyszerűen nevetséges” – mondta Hamilton, aki mindkét pénteki szabadedzést megnyerte Japánban.

„Úgy gondolom, a jövő évben hárommal lágyabb keverékre kell áttérniük. Minél inkább alacsonyabb szintre kell venni, és legalább két kiállásnak kellene lennie egy versenyen.”

Idén az eddigi 16 versenyből 13-szor 1 kiállásos taktikával nyerték meg a futamot a pilóták.

„Ez egy kicsit nagyobb kihívást jelentene, több tapadás lenne természetesen, mivel lágyabbak lennének az abroncsok. Kisebb lenne a hólyagosodás, jobban tudnánk követni a másikat, és több verseny lenne.

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Friss hírek