Hamilton: Pont ilyen versenyt szerettem volna - F1VILÁG.HU

Hamilton: Pont ilyen versenyt szerettem volna

HIRDETÉS

Lewis Hamilton megszerezte idei első győzelmét, Monacóban pedig 2008 után először tudott győzedelmeskedni – a brit zárkózik a pontversenyben.


Lewis Hamilton megszerezte idei első győzelmét, Monacóban pedig 2008 után először tudott győzedelmeskedni – a brit zárkózik a pontversenyben.

Hamilton az időmérő edzés után egyáltalán nem volt boldog, a harmadik rajtkockából kezdhette meg a versenyt, azonban miután csapattársa, Nico Roberg elengedte őt a Mercedes kérésére, egy jó taktikával és a Red Bull hibájának köszönhetően sikerült megnyernie a futamot.

„Hála Istennek, hogy így alakult a mai nap, ahogy szerettem volna!” – nyilatkozta Hamilton a verseny után. „Köszönöm a szurkolóknak, akik kijöttek, sokat segítettek nekem.”

„Köszönöm a csapatnak is, hogy egy kiváló autót adtak nekem a hétvégére, ami kitartott a végéig. Imádkoztam egy ilyen napért, és most nagyon örülök, hogy így alakult.”

Hamilton taktikája bevált, ugyanis az esőgumikat követően kivárt, így rögtön az ultralágy abroncsokat tette fel a csapat a Mercedesére.

„Ez volt a leghosszabb etapom, nehéz volt megértenünk, hogy mennyire használhatjuk ezeket a gumikat. Azt hittük, az utolsó körben fogynak majd el, de végül kibírták.”

A brit a pole-ból rajtoló Daniel Ricciardóval harcolt az elsőségért, egyszer le is szorította őt, azonban nagyon élvezte a küzdelmet:

„[Ricciardo] fenomenális munkát végzett egész hétvégén, az egyik legjobb pilóta, akivel valaha versenyeztem, így várom a következő csatát vele.”

Hamilton Monacóban csökkenteni tudta a különbséget Rosberggel szemben, így idén ez volt az első verseny, hogy nem csalódottan távozik a helyszínről.

Hirdetés

„A harc még tart, nagyon messze van a vége. Amikor úgy érzed, hogy nem lehet már rosszabb, akkor minden jóra fordul.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!