Hamilton remek taktikával nyert Monacóban! - F1VILÁG.HU

Hamilton remek taktikával nyert Monacóban!

HIRDETÉS

Lewis Hamilton nyerte a Forma-1-es Monacói Nagydíjat! A remekül taktikázó angol a pole-ból rajtoló Daniel Ricciardót győzte le, és dobogóra állt még a Force India versenyzője, Sergio Pérez is.


Lewis Hamilton nyerte a Forma-1-es Monacói Nagydíjat! A remekül taktikázó angol a pole-ból rajtoló Daniel Ricciardót győzte le, és dobogóra állt még a Force India versenyzője, Sergio Pérez is.

A 2016-os Forma-1-es világbajnokság hatodik versenyét tartották Monte-Carlóban, a verseny pedig a szakadó eső és a rendkívül vizes pálya miatt a biztonsági autó mögül indult el, a Toro Rosso versenyzőjének, Daniil Kvyatnak pedig már ekkor problémái támadtak autójával.

A Safety Car 7 kör után távozott a pályáról, Kevin Magnussen pedig rögtön fel is szereltette autójára a Pirelli intermediate-abroncsait. A dán csapattársa, Jolyon Palmernek ideje sem volt taktikázni, rögtön a verseny elindítását követően ugyanis a korlátnak csapta Renault-ját.

1

A baleset miatt a virtuális biztonsági autós szisztéma lépett érvénybe, miközben a pályabírók igyekeztek minél gyorsabban eltakarítani a pályán maradt törmelékeket.

A verseny néhány kör után folytatódott, az élről rajtoló Daniel Ricciardo pedig igyekezett növelni előnyét a két Mercedesszel szemben. Miközben Lewis Hamilton folyamatosan támadta csapattársát, Nico Rosberget, a ferraris Kimi Räikkönen a Lowes kanyarban a falnak ütközött, majd a sérült autóval kis híján a korlátnak küldte Felipe Massát és Romain Grosjeant is. A 2007-es világbajnok végül kénytelen volt feladni a futamot.

2

Az élmezőnyből Sebastian Vettel váltott először köztes esgőumikra, Lewis Hamilton pedig a 16. körben el tudott menni Rosberg mellett, aki elegánsan – a csapat kérésére – lehúzódott előle. A címvédő az időközben már 13 másodperces előnyt kiautózó Ricciardo után eredt.

Nico Rosberg a 20. kör végén érkezett intermediate-abroncsokért, 1 körrel később pedig Daniil Kvyat és Kevin Magnussen akaszkodott össze a Rascasse-ban. Sergio Pérez remekül taktikázott, az első kiállások után be tudott jönni Nico Rosberg és Sebastian Vettel közé, míg a versenyben vezető Ricciardo, illetve Lewis Hamilton továbbra is esőgumikon rótták a köröket.

Hirdetés

A Red Bull ausztrálja a 23. kör végén érkezett meg a köztes esőgumikért, Hamilton pedig kint maradt a pályán és egyértelműen arra játszott, hogy első kerékcseréjénél már a sima futófelületű abroncsokat tetetheti fel autójára, ezzel pedig taktika előnybe kerülhet riválisaival szemben.

A mezőny tagjai közül először a sauberes Marcus Ericsson rakta fel a slick-abroncsokat, Hamilton pedig a 31. kör végén kapta meg a Pirelli ultralágy abroncsait, és sorban érkeztek a többiek is. Daniel Ricciardo egy körrel később érkezett meg a bokszba, szerelői azonban nem várták abroncsokkal, így az ausztrál rögtön el is bukta a vezetést Hamiltonnal szemben. A Force India versenyzője, Sergio Pérez tovább folytatta a remeklést, és időközben megelőzte Nico Rosberget.

A sima futófelületű gumik többeken kifogtak, előbb Kevin Magnussen, majd Max Verstappen csapta falnak autóját – a Red Bull versenyzője nem is tudta folytatni a versenyt.

3

A virtuális biztonsági autós szakasz után aztán Ricciardo támadásba lendült Hamiltonnal szemben, a brit azonban keményen védte pozícióját.

A verseny 50. körében a Sauber csapata megkérte Felipe Nasrt, hogy engedje el maga mellett gyorsabb csapattársát, Marcus Ericssont, a brazil azonban nemet mondott. A Rascasse kanyarban aztán a svéd megpróbálkozott egy előzéssel, minek következtében a két Sauber összeütközött.

A verseny második fele viszonylag nyugalomban telt az élen, Hamilton az élen autózott, Daniel Ricciardo a második, Sergio Pérez a harmadik, Sebastian Vettel pedig a negyedik helyen követte őt. Szépen lassan pedig az is világossá vált, nem lesz szükség újabb kerékcserékre.

A verseny 68. körében ismét aktivizálni kellett a virtuális biztonsági autót a pályára került szemét miatt, hamarosan azonban már újra versenytempóban körözhetett a mezőny.

Bár a futam utolsó köreiben az eső ismét elkezdett fenyegetni, Lewis Hamilton végül remek taktikával nyerni tudott a Monacói Nagydíjon.

A címvédő mögött a pole-ból induló Daniel Ricciardo ért célba másodikként, míg a dobog legalsó fokára a pazar teljesítményt nyújtó Sergio Pérez állhatott fel.

A Ferrari kiábrándítóan szerepelt Monte-Carlo utcáin: Sebastian Vettel csak negyedik lett, Kimi Räikkönen pedig baleset miatt feladta a versenyt. Fernando Alonso viszont remekelt a McLarennel: a spanyol ötödik lett, megelőzve Nico Hülkenberget és Nico Rosberget, akit az utolsó körben előzött meg honfitársa!

4

Rosberg mögött pontot szerzett még Carlos Sainz, Jenson Button és Felipe Massa is.

A Forma-1-es világbajnoki sorozat következő versenyét két hét múlva rendezik majd Kanadában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!