Hamilton reméli, a Mercedes újításai „megrémítik” a riválisokat

Fotó: Mercedes
Mercedes' new bargeboards in Spielberg

A minőségre, nem pedig a mennyiségre helyezte a hangsúlyt a Mercedes Forma-1-es csapata az Osztrák Nagydíjon bevetésre kerülő fejlesztések kapcsán – ezt mondta a csapat világbajnoki éllovasa, Lewis Hamilton.

Habár a német istálló nem sokat árult el új fejlesztéseiről a spielbergi hétvége előtt, csütörtökön, a garázsban az élesszemű újságírók már kiszúrhatták azokat az újításokat, melyeket a csapat versenyzői ma először vihetnek pályára.

A Mercedes új tükrökkel, oldalszekrényekkel és bargeboardokkal szerelte fel versenygépét, Hamilton pedig elismerte, még pontosan nem tudja, hogy milyen újításokat is tesztelnek ezen a hétvégén, azt azonban elárulta, idén még nem változott ekkorát versenyautója.

„Alapvetően a szezon során mindig nagyon szoros a fejlesztési verseny” – mondta a világbajnoki tabella éllovasa.

„Azt hiszen, egészen mostanáig nem került fel sok fejlesztés az autóra, szóval jó ezt látni. Tisztában vagyok azzal, hogy a srácok egyre keményebben és keményebben dolgoznak, hogy ami felkerül az autóra, az a minőségről, ne pedig a mennyiségről szóljon. Úgyhogy jó látni ezt a néhány újítást ezen a hétvégén.”

„Ezek kétségkívül segítenek majd minket abban, hogy megrémítsük a többieket. Izgatott vagyok, hiszen felkerül valami az autóra – amire idén nem sok példa volt még –, szóval ez az első igazi fejlesztésünk idén.”

„Nagyszerű, amikor ez ember pályára gurul, mert érezheti az extra leszorítóerőt bizonyos kanyarokban, ezek abszolút érezhető fejlesztések. Még nem igazán néztem meg az elemeket, csak ma szóltak róluk.”

„Jó ideje persze már említették, de nem igazán gondolkodom az efféle dolgokon, csupán az foglalkoztat, hogyan tudnám a lehető legjobban használni az autómat. De remélhetőleg ezek a fejlesztések sokat segítenek majd.”

Fotók a Mercedes spielbergi újításairól

Hamilton elárulta, mivel a Red Bull Ring egy meglehetősen rövid pálya, nagyon szoros időmérőre számít.

„Mindenkinek lesz néhány újítása – arra számítok, hogy ez lesz az egyik legszorosabb időmérő idén. Persze lehet, hogy tévedek. Remélem, hogy igen, és 1-2 tizeddel gyorsabbak leszünk! Ugyanakkor azért bízom abban is, hogy szoros lesz.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!