Verstappen vs. Ocon

Hamilton reméli, az új motor nélkül is versenyképesek lesznek

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes

Bár a tervek szerint a hétvégi Kanadai Nagydíjon bevetette volna továbbfejlesztett erőforrását a Mercedes, a német gyártó végül „minőségi aggályokra” hivatkozva úgy döntött, erre mégsem kerül sor Montrealban. Lewis Hamilton elárulta, bár nem aggódik, tudja, nem lesz könnyű dolguk.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke a hét elején még azt mondta, nemcsak Lewis Hamilton és Valtteri Bottas, hanem a Williams és a Force India pilótái is megkaphatják az új erőforrást Kanadában.

Csütörtökön viszont kiderült, a Mercedes mégsem veti be fejlesztéseit, mivel aggódik azok minősége miatt.

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton ennek ellenére nem aggódik, magabiztosan várja a hétvégét.

„Én egyébként is mindig figyelem a megtett kilométereket. A motorok sokáig bírták eddig, kiváló formában vannak, szóval rendben kell, hogy legyenek hétvégén” – mondta Hamilton.

„Már az eddigi hat versenyen is sok kilométert megspóroltam, szóval szerintem jó helyzetben lehetünk. Természetesen jó lett volna, ha bevethetjük a fejlesztéseket, de remélem, hogy a következő két verseny valamelyikén már megkapjuk.”

„Meg kellett hoznunk a döntést, hogy nem vetjük be itt, ami kétségkívül nem szerencsés. Megpróbáljuk enélkül átvészelni a hétvégét.”

A Mercedes versenyzője ezzel együtt elárulta, nehéz hétvégére számít, hiszen a Ferrari és a Renault is új specifikációjú motorral érkezett Montrealba.

„Természetesen a versenyek előrehaladtával veszítünk a motorerőből. Ha 7-8000 km-nél járunk, akkor veszítünk a teljesítményből. És egy ilyen motorigényes pályán ennek jelentősége nagyobb.”

 

Kapcsolódó cikkek

Tovább tanulmányozza a Ferrari autóját a Mercedes

Tovább folytatja a Ferrari aerodinamikai koncepciójának feltérképezését és kiértékelését a Mercedes csapata, habár a német istálló magabiztos győzelmet szerzett az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon.

Rosberg: Bottas világbajnok lehet idén

Nico Rosberg úgy gondolja, Valtteri Bottas világbajnok lehet idén, amennyiben mentálisan erős tud maradni a 2019-es F1-es szezon hátralévő részében is.

Friss hírek