Verstappen vs. Ocon

Hamilton reméli, nem lesz „díva” az idei Mercedesből

Fotó: Mercedes AMG Petronas Motorsport
Fotó: Mercedes AMG Petronas Motorsport

A négyszeres Forma-1-es világbajnok Lewis Hamilton azt reméli, csapata új versenyautójával nem lesznek olyan jellegű problémák, mint a tavalyi modellel.

Bár Hamilton végül megnyerte a világbajnoki sorozatot 2017-ben, dolgát alaposan megnehezítette, hogy a csapatvezetés által csak „dívának” becézett W08-as modell nehezen kiismerhetőnek bizonyult.

A tavalyi autóval sokat küszködtek a versenyzők – főleg a kanyargós pályákon –, Hamilton azonban reméli, a Mercedesnek sikerült építkeznie a 2017-ben tanultakra.

„Ez egy olyan autó, melynek a fejlesztéséből mindketten kivettük a részünket az elmúlt évad során” – mondta a négyszeres világbajnok.

„A mai autó mindkettőnk vezetési stílusából alakult ki. Ez csak hasznára válhat a csapatnak. És kétségkívül nem arról van szó, hogy az autó eltávolodott tőlem ezáltal. Nagyon szorosan együtt dolgozom a mérnökökkel.”

„Magunkkal hoztuk a jó dolgokat tavalyról, de voltak pályákon, melyeken nem voltunk olyan erősek. Remélhetőleg sikerült kompromisszumokat kötni, melyek által a versenypályák többségén jók lehetünk.”

„Még minden teljesen új, a felfüggesztés is – mindent újra kellett építeni.”

 

Kapcsolódó cikkek

Tovább tanulmányozza a Ferrari autóját a Mercedes

Tovább folytatja a Ferrari aerodinamikai koncepciójának feltérképezését és kiértékelését a Mercedes csapata, habár a német istálló magabiztos győzelmet szerzett az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon.

Rosberg: Bottas világbajnok lehet idén

Nico Rosberg úgy gondolja, Valtteri Bottas világbajnok lehet idén, amennyiben mentálisan erős tud maradni a 2019-es F1-es szezon hátralévő részében is.

Friss hírek