Hamilton reméli, összekapják magukat holnapra

A nehéz kezdés ellenére optimistán várja a hétvége további részét a Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton – az angol pilóta szerint szombaton lehet esélyük a rajtelsőség megszerzésére.


A nehéz kezdés ellenére optimistán várja a hétvége további részét a Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton – az angol pilóta szerint szombaton lehet esélyük a rajtelsőség megszerzésére.

Hamilton elismerte, magyarországi formájukat egyelőre nem tudják hozni a belgiumi Spa-Francorchampsban, ám reméli, az időmérő előtt sikerül javítaniuk a W04-es versenygépek teljesítményén.

A 2008-as év legjobbja csak tizenkettedik lett a ma délutáni szabadedzésen, míg csapattársa, Nico Rosberg a kilencedik pozícióban zárt.

„Nem volt különösebben nehéz napunk, egyszerűen csak nem alakult jól” – mondta Hamilton.

„Küszködök – az autó nem tűnik olyan jónak, mint a legutóbbi versenyen, de még reménykedem. Kétlem, hogy az autó rossz, egyszerűen csak finomítanunk kell a beállításokon. A Red Bullok nyilvánvalóan nagyon gyorsak, de nem hinném, hogy verhetetlenek.”

„Nem kezdtünk jól, változtatnunk kell bizonyos dolgokon ma este, de még van időnk.”

Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint esélye lehet-e a pole pozíció megszerzésére Belgiumban, a Mercedes versenyzője így válaszolt: „Jelen pillanatban nem hiszem, úgy tűnik, az autónak nincs meg a tempója – de ez ma este megváltozhat.”

„Egyelőre mesze le vagyunk maradva, de este megtaláljuk a helyes utat.”

Hamilton szerint a változékony időjárás is közrejátszott a Mercedes gyengélkedésében.

„Két teljesen más edzésünk volt, és délelőtt az időjárás mindenkit visszavetett egy kicsit” – magyarázta. „Nem arról van szó, hogy altatunk, egyszerűen csak el vagyunk veszve, és szombaton találunk rá a helyes ösvényre.”

„Tudom, miért van ez. Nem mindig sikerül rátalálni a helyes útra, de remélem, hogy ma este el fogjuk végezni a szükséges változtatásokat, ami segíteni fog rajtunk. Az mindenképp fontos, hogy megtettünk néhány hosszú etapot – ez a legfontosabb a versenyre nézve.”

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Friss hírek