Hamilton Rosberg előtt az első szabadedzésen - F1VILÁG.HU

Hamilton Rosberg előtt az első szabadedzésen

HIRDETÉS

Lewis Hamilton nyerte a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj első szabadedzését csapattársa, Nico Rosberg előtt. A harmadik helyen Kimi Räikkönen végzett a Ferrarival.


Lewis Hamilton nyerte a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj első szabadedzését csapattársa, Nico Rosberg előtt. A harmadik helyen Kimi Räikkönen végzett a Ferrarival.

A szezon utolsó versenyhétvégéjén az első szabadedzés teljes egészében napsütésben zajlott – a magyar idő szerint 10 órakor kezdődött tréningre Abu Dhabiban éppen ebédidőben került sor.

Romain Grosjean nem ülhetett autóba a pénteki első gyakorláson, mivel Jolyon Palmer, a csapat tesztpilótája kapott lehetőséget erre – azonban végül úgy alakult, hogy ő sem tudott sokat körözni, autójában vízszivárgási problémák merültek fel.

Az edzés vége előtt 10 perccel azonban sikerült megoldaniuk a gondokat, így a fiatal tesztpilóta számára is megadatott a lehetőség, hogy néhány kört megtegyen az autóval, ezzel fontos adatokat gyűjtve a csapatnak. Grosjean számára ez az utolsó nagydíjhétvége a Lotus színeiben, jövőre ugyanis az újonc Haas istállónál versenyez majd.

A francia csapat számára egyáltalán nem a megszokott rend szerint alakul a hétvége, ugyanis tartozásaik miatt sokáig kérdéses volt, részt tudnak-e egyáltalán venni a szezonzárón – végül azonban Bernie Ecclestone segítségével sikerült orvosolni a felmerült problémákat.

A hétvége másik pilótacseréje a Manornál történt, Roberto Merhi visszatért a csapathoz – Alexander Rossi ezúttal a GP2-re koncentrál.

Elsőként Kvyat, Vettel és Ricciardo hajtott pályára, majd Palmer kivételével a többiek is megkezdték a körözést. A csúszós körülményekkel többen megküzdöttek, számos pályaelhagyást láthattunk az első edzés során.

Rosberg uralta az edzés jelentős részét, azonban a gyakorlás egy későbbi szakaszában fékproblémákra panaszkodott – végül Hamilton 1,5 tizedmásodperccel előzte meg őt, így a második pozícióban végzett.

Kimi Räikkönen és a Ferrari lemaradása már jelentősebb volt, a finn 7 tizedmásodperccel lassabb köridőt teljesített, mint a brit. Csapattársa, Sebastian Vettel az ötödik helyen végzett, közéjük Daniil Kvyat férkőzött be a Red Bull-lal.

Hirdetés

A Force Indiák ismét jól szerepeltek, mindkét versenyző az első tíz között zárt: Nico Hülkenberg volt az utolsó, aki Hamiltonhoz képest még egy másodpercen belül végzett, Sergio Perez pedig a nyolcadik lett.

A Williams a 2015-ös sikerek után határozott célokkal érkezett Abu Dhabiba, egyelőre Felipe Massa és Valtteri Bottas igyekezete a tizedik, valamint tizenegyedik pozíciókra volt elegendő.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!