Hamilton rosszul tenné, ha a Red Bullhoz szerződne? - F1VILÁG.HU

Hamilton rosszul tenné, ha a Red Bullhoz szerződne?

HIRDETÉS

Több korábbi forma-1-es világbajnok is azt tanácsolja a 2008-as év legjobbjának, Lewis Hamiltonnak, hogy ne hagyja ott jelenlegi csapatát, a McLaren-Mercedest a Red Bull Racing alakulatáért – még ha nagy is a csábítás.


Több korábbi forma-1-es világbajnok is azt tanácsolja a 2008-as év legjobbjának, Lewis Hamiltonnak, hogy ne hagyja ott jelenlegi csapatát, a McLaren-Mercedest a Red Bull Racing alakulatáért – még ha nagy is a csábítás.

A brit versenyzőt a Kanadai Nagydíjat követően hozták összefüggésbe a címvédő alakulattal, miután Montrealban privát beszélgetést folytatott a Red Bullt irányító Christian Hornerrel.

Habár az értekezés tárgyát Horner nem kívánt a nyilvánosság elé tárni, azt elismerte, hogy meglepetésszerű volt a McLaren versenyzőjének látogatása.

Az 1992-ben világbajnoki címet szerzett Nigel Mansell úgy véli, Hamilton hibát követne el, ha csak úgy elsétálna a McLarentől.

„Véleményem szerint Lewis pályafutása fantasztikusan alakult a McLarennél, és úgy gondolom, ha a csapat teljes erejével támogat téged, akkor arra évről-évre lehet építeni – ezt Michael Schumacher is bizonyította akkor, amikor a Ferrarinál maradt” – mondta az ex-versenyző.

„Én az ő helyében a McLarennél, illetve azokkal az emberekkel maradnék, akik jóban-rosszban kitartanak mellette, és úgy vélem, hibát követne el, ha csapatot váltana.”

A Forma-1 1997-es világbajnoka, Jacques Villeneuve úgy véli, Hamilton óriási kockázatot vállalna, és helyrehozhatatlan szituációba kerülne, ha átszerződne a Red Bull Racing alakulatához.

„Szó sem lehet róla, a Red Bullnak csak arra kellene Hamilton, hogy felpumpálják Vettel imázsát. Miért kellene oda mennie? A McLarennél biztonságban van, imádják őt, nekik köszönheti a karrierjét, tehát hálásnak kellene lennie” – mondta a kanadai, aki a Williamstől való 1998-as távozása után soha nem volt képes futamgyőzelmet szerezni a királykategóriában.

„Soha nincs joga ahhoz, hogy bármi okból kifolyólag dühös legyen a McLarenre. Nélkülük nem is lenne versenyző, még egy alacsonyabb kategóriában sem versenyezhetne. Szóval legyen elégedett!”

Hirdetés

Villeneuve hozzátette, nem tartja elképzelhetetlennek, hogy Hamilton úgy akar több pénzt kicsikarni jelenlegi munkaadójától, hogy hírbe hozza magát egy másik éllovas alakulattal.

„Ez jó dolog, csinálni is kell, de lehet, hogy van egy olyan év, amikor nincs elérhető ülés máshol, és elég ritka az olyan helyzet, mint amikor a Ferrari kitette Kimi Räikkönen szűrét.”

Függetlenül attól, mely csapatnál folytatja F1-es pályafutását Hamilton, mind Mansell, mind Villeneuve úgy véli, a brit versenyzőnek alaposan át kellene gondolnia manővereit a versenypályán – noha elismerik, agresszivitása látványos, így jót tesz a sportágnak.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!