Verstappen vs. Ocon

Hamilton: Senki sem fog fél másodpercet gyorsulni

Egyetlen csapattól sem vár komoly fejlődést a hétvégi Spanyol Nagydíjon a Mercedes AMG Petronas világbajnoka, Lewis Hamilton.


Egyetlen csapattól sem vár komoly fejlődést a hétvégi Spanyol Nagydíjon a Mercedes AMG Petronas világbajnoka, Lewis Hamilton.

Ahogy a legtöbb csapat, úgy a brackley-i gárda is jelentős fejlesztéseket vonultat fel Barcelonában, Hamilton szerint azonban nem kell arra számítani, hogy felborul az erősorrend.

„Mindenki fejlesztésekkel érkezett erre a hétvégére, az első európai nagydíjra, a kérdés pedig az, a miénk mennyire lesznek jelentősek a többiekéhez képest” – írt a 2008-as év legjobbja a BBC internetes oldalán vezetett rovatában.

„Miután a jelenlegi szabályok már öt éve érvényben vannak, a csapatok lassacskán az út végére érnek az evolúciót tekintve, szóval nem számítok arra, hogy valaki fél másodpercet gyorsul majd.”

„Feltételezem, csak kisebb lépések lesznek, és inkább az autók finomhangolásáról szól majd az idei szezon. Viszont nagyon optimista vagyok az autónkon elvégzett változtatásokkal kapcsolatban.”

Ettől függetlenül Hamilton reméli, esélyük lesz arra, hogy az élmezőnyben harcoljanak.

„Jól mentünk a barcelonai pályán a téli teszteken, és remélem, hogy ezúttal is így lesz majd. Sikerült előrelépnünk – talán nem olyan nagyot, de kétségtelen, hogy gumikezelés tekintetében fejlődést értünk el.”

 

Kapcsolódó cikkek

Tovább tanulmányozza a Ferrari autóját a Mercedes

Tovább folytatja a Ferrari aerodinamikai koncepciójának feltérképezését és kiértékelését a Mercedes csapata, habár a német istálló magabiztos győzelmet szerzett az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon.

Rosberg: Bottas világbajnok lehet idén

Nico Rosberg úgy gondolja, Valtteri Bottas világbajnok lehet idén, amennyiben mentálisan erős tud maradni a 2019-es F1-es szezon hátralévő részében is.

Friss hírek