Hamilton simán nyert Barcelonában, Vettel csak negyedik! - F1VILÁG.HU

Hamilton simán nyert Barcelonában, Vettel csak negyedik!

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton nyerte a Forma-1-es Spanyol Nagydíjat, megelőzve Valtteri Bottast, valamint Max Verstappent. A brit győzelmével tovább növelte előnyét a bajnoki összetettben.

Hamilton a pole pozícióból vághatott neki a szezon ötödik versenyének, miután a Mercedes kibérelte az első rajtsort a szombati időmérő edzésen.

A világbajnoki címvédő a rajtot követően megőrizte a vezetést, Valtteri Bottas mellett azonban el tudott menni a 3. helyről startoló Sebastian Vettel.

Már rögtön az első körben pályára kellett küldeni a biztonsági autót, Romain Grosjean ugyanis megpördült a 3-as kanyarban, a pályára visszacsúszó Haasnak pedig Nico Hülkenberg és Pierre Gasly is nekicsapódott. A balesetben szerencsére senki sem sérült meg, ám mindhárom érintett feladta a futamot.

Forrás: F1

Az újraindítás után Hamilton megőrizte a vezetést, majd a verseny első etapjában folyamatosan növelte előnyét Vettellel szemben.

A Ferrari a 17. kör végén hozta ki először a bokszba Vettelt, majd Bottas is érkezett két körrel később. A finn kerékcseréje nem ment simán, így nem is tudott visszajönni a német elé.

Hamilton végül a 25. körben érkezett meg a bokszba, miközben Kimi Räikkönennek műszaki gondjai támadtak, így a Ferrari finn versenyzője feladta a versenyt.

A két Red Bull igyekezett minél jobban elnyújtani a futam első etapját, Daniel Ricciardo a 34., Verstappen pedig 1 körrel később érkezett meg a bokszutcába, ezzel nyilvánvalóvá vált, hogy az energiaital-gyárosok egy kiállással teljesítik a távot.

A Mercedesnél eközben folyamatosan monitorozták az abroncsok állapotát, majd a 40. körben érvénybe lépett a virtuális biztonsági autós szisztéma Esteban Ocon műszaki hibás versenyautója miatt.

Hirdetés

Erre reagálva Vettelt azonnal a bokszba hívták, az élmezőny többi tagja azonban kint maradt a pályán, így a Ferrari versenyzője a 4. helyre csúszott vissza.

Fotó: Scuderia Ferrari

A futam utolsó harmadában Lewis Hamilton ellentmondást nem tűrő teljesítményt nyújtott, és folyamatosan lépett el a többiektől. A brit végül 20 másodperces előnnyel nyert csapattársa, Valtteri Bottas, valamint Max Verstappen előtt.

Sebastian Vettel csak a 4. helyen futott be, így tovább nőtt a hátránya az összetettben Hamiltonnal szemben.

Az 5. helyen Daniel Ricciardo, míg a 6. pozícióban Kevin Magnussen futott be, és pontot szerzett még Carlos Sainz, Fernando Alonso, Sergio Perez, valamint az újonc Charles Leclerc is.

A 2018. évi Forma-1-es világbajnoki sorozat két hét múlva folytatódik a Monacói Nagydíjjal.

A Spanyol Nagydíj végeredménye:

Forrás: F1

[su_service title=”A Spanyol Nagydíj körről-körre:” icon=”icon: bullhorn” size=”20″]

[/su_service]

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!