Hamilton: Soha nem sodornám veszélybe társaimat - F1VILÁG.HU

Hamilton: Soha nem sodornám veszélybe társaimat

HIRDETÉS

Nem érzi úgy, hogy túl agresszíven védte volna pozícióját Fernando Alonsóval szemben Malajziában a McLaren-Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton.


Nem érzi úgy, hogy túl agresszíven védte volna pozícióját Fernando Alonsóval szemben Malajziában a McLaren-Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton.

A 2008-as év legjobbja a vasárnapi, sepangi futamon nagy csatát vívott riválisával, egykori csapattársával, Alonsóval, melynek végül egy ütközés lett a vége. A versenyt követően a stewardok mindkét versenyzőt beidézték, majd időbüntetéssel sújtották. Hamiltont cikázás, Alonsót pedig baleset okozása miatt rótták meg a versenybírók.

Hamilton mindazonáltal a minap Kínában kijelentette, soha nem sodorná veszélybe versenyzőtársai testi épségét, és úgy érzi, nem lépte át a határokat.

„Nem gondolom azt, hogy túlzottan védtem volna a pozíciómat” – mondta Hamilton Sanghajban.

„Versenyző vagyok, az emberek pedig versenyzést, előzéseket akarnak látni, és soha az életben nem tennék olyat, hogy bárkit – beleértve magamat is – veszélybe sodorjak.”

„Úgy gondolom, szívemből versenyeztem és azt hiszem, meglehetősen ésszerű döntéseket hoztam a versenyzés és a védekezés közben.”

„Amikor az ember védi a pozícióját, megpróbálja annyira kiszélesíteni az autóját, amennyire csak lehet. A szabály tulajdonképpen az, hogy nem szabad egynél több manővert végrehajtani védekezés céljából, de amiről azt mondják, hogy túlságosan védekeztem, az az egyenes volt, ahol Alonso 10-15 méterre volt mögöttem.”

„De ez attól függ, az ember hogy értelmezi a szabályokat, nem tehetünk semmit. Viszont nagyra értékelem mindazt a támogatást, amit a rajongóktól kaptam.”

„Eléggé hátul voltam, szóval ami engem illet, nem sokat változtat a helyzetemen.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!