Verstappen vs. Ocon

Hamilton: Sok múlt az elrontott kerékcserén

A három hét múlva esedékes Spanyol Nagydíj előtt javítani kell autóján, és bokszutcai munkáján a McLarennek, Lewis Hamilton szerint ugyanis az ezeken a területeken való gyengélkedés miatt nem tudtak harcba szállni a legjobb helyekért Bahreinben.


A három hét múlva esedékes Spanyol Nagydíj előtt javítani kell autóján, és bokszutcai munkáján a McLarennek, Lewis Hamilton szerint ugyanis az ezeken a területeken való gyengélkedés miatt nem tudtak harcba szállni a legjobb helyekért Bahreinben.

Habár a wokingi gárda a szezon első versenyein rendkívül erősnek bizonyult, Bahreinben képtelenek voltak beleszólni az élen zajló csatákba.

Jenson Button egy műszaki hiba miatt kiállni kényszerült, míg Lewis Hamilton csupán nyolcadikként ért célba.

„Vannak jó –és rossz napok az autóversenyben. Azt hiszem, erről a mairól utóbbi mondható el” – sajnálkozott Hamilton.

„Azért kellett volna harcolnunk ma, hogy a legjobb négy között zárjunk, de ezúttal nem jött össze. A bokszutcai késlekedés ebben komoly szerepet játszott természetesen. Egy versenyzőnek ez mindig nagyon frusztráló, hiszen csak vársz és vársz, és nem tehetsz semmit, hogy segíts.”

A brit hozzátette, természetesen optimistán várja a folytatást, és tudja, hogy a mai eredmény is fontos lehet a végelszámolásnál, ám reméli, a Spanyol Nagydíjig jelentős javulást érnek el.

„Veszítettünk egy kis lendületet ma, de ami pozitívum, hogy 4 értékes pontot gyűjtöttünk, és minden pont számít, hiszen rendkívül szoros a küzdelem.”

„Lassan megérkezünk Európába, és világos, hogy két dolgot kell megtennünk: javítanunk kell az autó tempóján, és előre kell lépnünk a bokszkiállások tekintetében is.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Rosberg: Hamiltonnak is vannak gyenge pontjai

Nico Rosberg, a 2016-os év F1-es világbajnoka kíváncsi, hogy ki lesz idén Lewis Hamilton kihívója, és alig várja, hogy kiderüljön, mire lesz képes Charles Leclerc a Ferrari színeiben.

Riportfilm a McLaren autóbemutatójáról

A McLaren Forma-1-es csapata folytatta az autóbemutatók sorát csütörtökön: az MCL34-es kódjelű versenyautóról Wokingban hullt le a lepel. A prezentációról exkluzív riportfilmet mutatunk!

Friss hírek