Megosztás:

Hamilton száraz pályás beállításokkal szerezte meg a pole-t

69. rajtelsőségét szerezte Monzában a háromszoros világbajnok.
69. rajtelsőségét szerezte Monzában a háromszoros világbajnok. © Autodromo Nazionale di Monza

Száraz pályára alkalmas beállításokkal szerezte meg Forma-1-es pályafutása 69. rajtelsőségét Monzában Lewis Hamilton.

A brit versenyző nagy csatában gyűrte le a két Red Bullt a kvalifikáción, noha az osztrák istálló versenyzőt hátrébb sorolják majd a rajtrácson, így Hamilton mellől Lance Stroll várhatja a piros lámpák kialvását vasárnap.

A Mercedes versenyzője elárulta, nagyon nehéz időmérő volt a mai a kaotikus körülmények miatt, de nagyon örül annak, hogy összejött a rajtelsőség a Ferrari otthonában.

„Külső szemlélőként kétségkívül nagyon nehéz megérteni, mennyire nehéz egyensúlyozni ezekkel az autókkal esőben. És a koncentrációt sem volt könnyű megtartani ezen a furcsa időmérőn” – mondta a brit. „A célegyenest nemrég aszfaltozták újra, ezért nem volt könnyű kontrollálni az autót.”

„Úgy hallottam, vasárnap száraz versenyünk lehet – remélem, hogy jó napunk lesz! Ugyanakkor azt is hallottam, hogy hűvösebb lesz, szóval nem lesz könnyű bánni a gumikkal.”

„A Red Bull srácai formában tartottak ma – nehéz volt megszerezni a pole-t. Párszor majdnem kifogtak rajtam ezek a majdhogynem angol körülmények!”

„A gumikat illetően mindig azok működési tartományáról beszélünk. Ez eleve nehéz dolog, de amikor esik az eső, még nehezebbé válik, mert nemcsak a megfelelő gumihőmérsékletről van szó, hanem arról is, hogy mennyi víz van a pályán.”

Hamilton hozzátette, magabiztosan várja a vasárnapi versenyt, mert az autóját száraz pályára állították be.

„Alapvetően az autómat száraz pályára állítottuk be. Csak akkor járunk el másképp, ha tudjuk, hogy egész hétvégén vizes lesz az aszfalt. Ez jó dolog, mert még nagyobb kihívást jelent. Én pedig szeretem, ha nehéz dolgom van.”

„Ha vizes pályán vezetsz egy olyan autót, ami szárazra van beállítva, minden extrémebbé válik. Nemcsak arra kell figyelni, hol van a legtöbb víz, hanem a fékekkel és ugyanolyan óvatosan kell bánni.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Hatalmas meglepetésre a Ferrarik csak a hetedik és nyolcadik pozíciót szerezték meg a kaotikus...

Hozzászólások

( komment)