Hamilton: Szenvedés után győzelem - F1VILÁG.HU

Hamilton: Szenvedés után győzelem

HIRDETÉS
Különösen értékesnek tartja a Kínai Nagydíjon szerzett győzelmét Lewis Hamilton, a brit versenyző ugyanis saját bevallása szerint rengeteget küszködött a sanghaji versenyhétvégén.
2019 Bahrain Grand Prix, Sunday - Wolfgang Wilhelm Lewis Hamilton, Mercedes

A brit versenyző már a pénteki szabadedzéseken is sokat panaszkodott autójára, a szombati időmérő edzésen pedig alulmaradt csapattársával, Valtteri Bottasszal szemben.

Hamilton aztán a rajtnál a finn elé tudott kerülni, majd kontroll alatt tartotta versenyét, és megnyerte a Forma-1 történetének 1000. futamát.

„Nagyon sok van még hátra, 17 verseny, és rengeteg munka vár még ránk” – mondta az ötszörös világbajnok a verseny után.

„Ha azt nézem, hogy tényleg sokat küszködtem ezen a hétvégén, akkor nagyon hálás vagyok ezért az eredményért. A csapat igazán megérdemli ezt a győzelmet, rendkívül keményen dolgoztak és fantasztikus munkát végeztek.”

„Nagyon örülök annak, hogy sikerült előrelépnünk és fejlődnünk.”

Hamilton azt mondja, igazán izgalmas és érdekes volt a sanghaji versenyén, és folyamatosan szemmel kellett tartaniuk a Ferrarikat, akik a taktikával igyekeztek megnehezíteni a Mercedes dolgát. 

„Izgalmas verseny volt, mert nem tudtuk, hogyan fog alakulni. Volt egy pont, amikor nem igazán tudtam, hogyan is kontrolláljam. Érdekes volt látni, ahogy ingadozott a tempó. Tisztességes előnyt tudtam kiépíteni, és mivel később álltam ki kerékcserére, Valtteri közelebb tudott kerülni hozzám.”

„Aztán a Ferrarik két kiállásra váltottak, miközben én egy kerékcserét terveztem. Szóval mi is stratégiát váltottunk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!