Hamilton szerint a McLaren elkaphatja a Ferrarit - F1VILÁG.HU

Hamilton szerint a McLaren elkaphatja a Ferrarit

HIRDETÉS

A McLaren Mercedes brit sztárja, Lewis Hamilton úgy gondolja, hogy csapatának sokkal nagyobb esélye van a hétvégén megrendezésre kerülő szezonnyitó Ausztrál Nagydíj megnyerésére, mint egy évvel ezelőtt volt.

A McLaren Mercedes brit sztárja, Lewis Hamilton úgy gondolja, hogy csapatának sokkal nagyobb esélye van a hétvégén megrendezésre kerülő szezonnyitó Ausztrál Nagydíj megnyerésére, mint egy évvel ezelőtt volt.

Bár továbbra is Kimi Raikkönent és a Ferrarit tartják a legnagyobb esélyesnek a hétvégi versenyen, Hamilton szerint a McLaren is beleszólhat az élen folyó küzdelembe.

“Nagyon keményen dolgoztunk a téli időszak alatt, hogy a lehető legfelkészültebben vághassunk neki az idei szezonnak” – mondta Hamilton, aki már Ausztráliában tartózkodik.

“Látva az új autó fejlődését, látva azt, hogy jómagam, Heikki, Pedro, és Gary mennyi munkát ölt az új autó továbbfejlesztésébe, úgy gondolom, megfelelően felkészültünk az idei szezonra. Sokat dolgoztunk, és azt gondolom, hogy a hétvégén sokkal nagyobb esélyünk lesz a győzelemre, mint tizenkét hónappal ezelőtt volt. Éppen ezért abszolút magabiztosan és pozitívan várom a hétvégét.”

A brit versenyző fantasztikusan teljesített a tavalyi, évben, és csapattársa, a kétszeres világbajnok, Fernando Alonso mögött a harmadik helyen végzett debütáló versenyén. Hamilton úgy gondolja, hogy a jó szezonkezdés volt az alapja a tavalyi sikereknek.

“Ha visszatekintünk a tavalyi versenyre, akkor láthatjuk, hogy nem voltam ideges, jóllehet mindenki a bukást várta tőlem” – emlékezett vissza Lewis a 2007-es szezonnyitóra. “A negyedik helyről rajtoltam, és könnyedén visszacsúszhattam volna a nyolcadik pozícióba. A másodperc törtrésze alatt kellett döntést hoznom. Még soha nem voltam ilyen helyzetben, de jól jöttem ki belőle, és végül az első kanyart már a harmadik helyen vettem, ami kulcsfontosságú mozzanata volt a tavalyi évnek.”

Miközben Hamilton mindent megtesz annak érdekében, hogy javítson teljesítményén az idei évben, újdonsült csapattársa, Heikki Kovalainen tisztában van azzal, hogy mindenképpen jobban kell kezdenie, mint a tavalyi esztendőben.

A finn versenyző több alkalommal is kicsúszott a pályáról bemutatkozó versenyén, ami miatt igencsak magára haragította akkori főnökét, Flavio Briatorét.

“Karrierem egy nagyon érdekes szakaszához érkeztem” – mondta Kovalainen. “A tavalyi volt az első évem a Forma-1-ben. Rengeteg dolgot megtanultam, és most az új csapatommal várom a szezonnyitót, de úgy érzem, megfelelően felkészültem az előttem álló kihívásokra. Bízom benne, hogy sikeres lehetek az idei évben.”

“Természetesen az egész csapat nagyon motivált. Győzni akarnak, és az élre szeretnének kerülni. Célunk az, hogy minél jobb eredményt érjünk el. Jobban kell teljesítenem, mint a tavalyi évben, különösen a szezon elején. Egy évvel ezelőtt nagyon csalódott voltam az első verseny után, így mindent megteszek azért, hogy ez idén másképp legyen. Erre koncentrálok a legjobban” – tette hozzá a finn.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!