Verstappen vs. Ocon

Hamilton szerint a Mercedes elég erős

A McLaren Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton úgy nyilatkozott, a Bahreini Nagydíj első szabadedzésein a nagy forróság miatt olyan volt, mintha jégpályán vezetett volna, és úgy véli, a gumik ezen a hétvégén újra főszerephez jutnak majd.


A McLaren Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton úgy nyilatkozott, a Bahreini Nagydíj első szabadedzésein a nagy forróság miatt olyan volt, mintha jégpályán vezetett volna, és úgy véli, a gumik ezen a hétvégén újra főszerephez jutnak majd.

Nemcsak a rendkívüli hőmérsékletek, de a poros, csúszós aszfalt is gondot okozott a versenyzőknek pénteken. Hamilton a délelőtti szabadedzést az élen zárta, délután pedig Nico Rosberg bizonyult a legjobbnak.

Hamilton elárulta, nagyon tetszik neki a kihívás, amit a gumik megfelelő használata támaszt.

„Élvezem a vezetést ezen a pályán, igazi kihívást jelent” – mondta Hamilton a Sky Sportsnak.

„És a gumik megóvása különösen nagy kihívás. Nem tudom, mennyire érzékelik az emberek, mekkora forróság van itt, és hogy milyen forró a pálya aszfaltja. Amikor fékezel, óriási mennyiségű energia megy keresztül a gumin… A hőmérséklet csak emelkedik, emelkedik és emelkedik, és mégis olyan, mintha korcsolyapályán vezetnél.”

„A gumik elhasználódása komoly gond lesz mindenki számára, és a hétvégén minden arról fog szólni, ki tud a lehető legjobban takarékoskodni velük. A szélirány szintén nagy szerepet játszott ma. Azt hiszem, fél órával Nico [Rosberg] után futottam meg a legjobb időmet, akkor pedig már teljesen más volt a széljárás.”

A brit hozzátette, a ma látottak alapján a Mercedes tűnik a legnagyobb ellenfélnek.

„Alapvetően úgy gondolom, a Mercedes gyors. Mi is ott vagyunk valahol, de holnap már többet fogunk tudni. Kemény nap volt, nagy kihívást jelentette, de egy csónakban evezünk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Rosberg: Hamiltonnak is vannak gyenge pontjai

Nico Rosberg, a 2016-os év F1-es világbajnoka kíváncsi, hogy ki lesz idén Lewis Hamilton kihívója, és alig várja, hogy kiderüljön, mire lesz képes Charles Leclerc a Ferrari színeiben.

Riportfilm a McLaren autóbemutatójáról

A McLaren Forma-1-es csapata folytatta az autóbemutatók sorát csütörtökön: az MCL34-es kódjelű versenyautóról Wokingban hullt le a lepel. A prezentációról exkluzív riportfilmet mutatunk!

A McLaren is bemutatta 2019-es versenyautóját!

Wokingi központjában mutatta be 2019-es Forma-1-es betontorpedóját a McLaren – az elmúlt években küszködő istállónál azt remélik, végre sikerül a fejlődés útjára lépni.

Élő közvetítés: A McLaren autóbemutatója

Magyar idő szerint 13 órakor mutatja be 2019-es versenyautóját a McLaren Forma-1-es csapata. Az MCL34-es prezentációját élőben közvetítjük itt, az F1VILÁG.HU-n!

Friss hírek