Hamilton szerint legyőzhető a Ferrari Silverstone-ban - F1VILÁG.HU

Hamilton szerint legyőzhető a Ferrari Silverstone-ban

HIRDETÉS

Lewis Hamilton úgy érzi, semmi oka nincs az aggodalomra, és bár nem szerzett pontot az elmúlt két versenyen, továbbra is minden esélye megvan a bajnoki cím megszerzésére az idei évben a Forma-1-ben.

Lewis Hamilton úgy érzi, semmi oka nincs az aggodalomra, és bár nem szerzett pontot az elmúlt két versenyen, továbbra is minden esélye megvan a bajnoki cím megszerzésére az idei évben a Forma-1-ben.

Azt követően, hogy Kanadában belerohant Kimi Raikkönen Ferrarijába, ami miatt tíz rajthelyes büntetéssel kellett megkezdenie az elmúlt futamot Franciaországban, Hamilton az elsőről visszacsúszott a negyedik helyre a bajnoki pontversenyben.

Mindezek ellenére úgy gondolja, minden esélye megvan a győzelemre a hétvégén megrendezésre kerülő Brit Nagydíjon, ahol hazai közönsége előtt bizonyíthat.

“Úgy gondolom, hogy az idei bajnokság roppant kiélezett lesz, talán még szorosabb is lesz, mint a tavalyi évben. Semmi jel nem mutat arra, hogy bármiben is könnyebb lesz az idei év a tavalyinál” – mondta Hamilton a Forma-1 hivatalos weboldalán adott interjújában.

“Egyik versenyzőről sem lehet elmondani azt, hogy meglógott volna. Volt néhány pontnélküli versenyem, de ugyanez elmondható a Ferrari versenyzőiről is. Úgy gondolom, hogy az egyenletesség hihetetlenül fontos lesz az idei évben, ám mindössze tíz pont a lemaradásom a bajnokság élén álló Massával szemben. Ez pedig azt is jelentheti, hogy akár egy futam alatt ledolgozhatom a hátrányom, ha minden jól alakul számomra.”

Hamilton azt is elmondta, hogy Kimi Raikkönen tavalyi feltámadása, aki az utolsó versenyen, szinte vesztett helyzetből fordított és nyerte meg a bajnoki címet, azt bizonyítja, hogy a versenyzőknek az utolsó pillanatig hajtaniuk kell.

“Kimi lemaradása 17 pont volt két futammal a bajnokság vége előtt a tavalyi évben. Az pedig, hogy nem csak faragni tudott hátrányából, hanem megszerezte a bajnoki címet, azt bizonyítja, hogy mennyire kiszámíthatatlan lehet ez a sport. Semmit nem vehetsz készpénznek. Ezért is vagyok magabiztos és olyan elszánt. Még tíz verseny hátra van, így 100 pont kiadó, tehát még semmi nincs veszve, én készen állok.”

A McLaren brit versenyzője az élen végzett a múlt heti tesztek utolsó napján Silverstone-ban, és úgy érzi, hogy csapata és a Ferrari versenyzői közül kerülhet majd ki a hétvégi futamgyőztes.

“Mindig új elemekkel készülünk az egyes tesztekre, és ez alól természetesen Silverstone sem volt kivétel. Heikki két napon át dolgozott, míg én az utolsó tesztnapon vettem át a volánt, de sikerült kipróbálnom néhány ígéretes aerodinamikai újítást, és az üzemanyagrendszeren elvégzett módosításokkal is meg voltam elégedve.”

“Ezek csak apróságok, de ezekkel lehet különbséget elérni. A Ferrari erős lesz, de nem verhetetlen. Kiváló csomaggal érkezünk meg a hétvégi futamra. Rengeteget dolgoztunk azon, hogy jó legyen a sebességünk a gyors íveken, így magabiztosan várom hazai versenyem” – tette hozzá a brit pilóta.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!