Hamilton szerint nehéz lesz megverni a Ferrarit - F1VILÁG.HU

Hamilton szerint nehéz lesz megverni a Ferrarit

HIRDETÉS

Lewis Hamilton szerint nagyon nehéz lesz megverni a Ferrarit a hétvégi Spanyol Nagydíjon, bár biztos benne, hogy a McLaren jóval ütőképesebb lesz a szombati időmérő edzésen.

Lewis Hamilton szerint nagyon nehéz lesz megverni a Ferrarit a hétvégi Spanyol Nagydíjon, bár biztos benne, hogy a McLaren jóval ütőképesebb lesz a szombati időmérő edzésen.

A brit, aki visszavágásra készül a Bahreini Nagydíjon elszenvedett vereségét követően, a 11. pozícióban landolt a péntek délutáni szabadedzésen, miután csapatának nem sikerült megtalálnia az autó megfelelő beállításait és egyensúlyát.

Eközben a Ferrari világbajnoka, Kimi Raikkönen mindkét edzésen az élen végzett, éppen ezért Hamilton úgy gondolja, hogy az olasz alakulatot kell megverni a győzelemért a hétvégi versenyen.

“Nem mondhatom azt, hogy optimistább vagyok, de azt sem, hogy aggódom” – mondta Hamilton. “Úgy gondolom, hogy keményen kell dolgoznunk, higgadtnak kell maradnunk és meg kell találnunk az autó megfelelő egyensúlyát. Viszont nagyon nehéz mindez, mikor két edzés áll a rendelkezésedre, melyeken körülbelül húsz kört tudsz teljesíteni. Különösen akkor nehéz, mikor felkerekedik a szél és az iránya is folyamatosan változik.”

“Továbbra is nagyon keményen hajtok a győzelemért, de nehéz lesz megverni a Ferrarit. A többi csapat is nagyon gyorsnak tűnik, de a holnapi természetesen egy teljesen más nap lesz. Nagyon erős a csomagunk és biztos vagyok benne, hogy az élen fogunk harcolni” – folytatta Hamilton, aki szerint a mai időeredmények nem tükrözték a McLaren valós erejét.

“Nem futottunk üres tankkal a második edzésen, így a 11. pozíció semmit nem jelent. Azonban ettől függetlenül sem volt könnyű az edzés számunkra. A múlt heti teszten tökéletesen ment az autó, most pedig teljesen más. Meg kellett változtatnunk a beállításokat. Nagyon érdekes ez a pálya.”

“Az első hosszú etap elég pozitív volt véleményem szerint. Ezután változtattunk a beállításokon és az utolsó hosszú etap már nem volt olyan jó, aminek meg kell tudnunk az okát. Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy jobban szerepeljünk a holnapi edzéseken.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!