Hamilton szerint szívás a teszttől való eltiltás - F1VILÁG.HU

Hamilton szerint szívás a teszttől való eltiltás

HIRDETÉS

Lewis Hamilton szerint igenis komoly büntetés, hogy csapata, a Mercedes nem lehet ott a jövő hónapban esedékes fiatal versenyzők tesztjén, Silverstone-ban.


Lewis Hamilton szerint igenis komoly büntetés, hogy csapata, a Mercedes nem lehet ott a jövő hónapban esedékes fiatal versenyzők tesztjén, Silverstone-ban.

A német istállót az FIA Nemzetközi Bírósága tiltotta el a háromnapos gyakorlástól, miután kiderült, szabályt szegett akkor, amikor a Spanyol Nagydíjat követően idei versenyautójával tesztelt a Pirelli felkérésére.

Bár a riválisok szerint olcsón megúszta a Mercedes, a csapatnál úgy vélik, kézzelfogható veszteséggel jár majd, hogy nem tesztelhetnek a Brit Nagydíjat követően, Silverstone-ban. Hasonlóképp vélekedik a gárda világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton is.

„Ez az eltiltás szívás egy kicsit, hiszen ez a teszt egy nagyon fontos teszt az évben – valójában az egyetlen igazi lehetőség” – mondta a 2008-as év világbajnoka kedden.

„Fontos, hiszen sok mindent terveztünk, fejlesztéseket és egyéb dolgokat, melyeket ki szerettünk volna próbálni ezen három tesztnap során. Ez a lehetőség fontos lett volna a tesztpilóták számára is, akik mindig a szimulátorban ülnek, hiszen kipróbálhatták volna a gumikat, megtudhatták volna, hogy is állnak, és aztán értékes visszajelzésekkel szolgáltak volna. Tehát folytathatták volna a munkát a fejlesztésekkel, illetve a szimulátor javításával.”

„Határozottan visszavet minket egy kicsit ez az eltiltás, de megpróbáljuk kideríteni, hogyan tudjuk visszanyerni az így elvesztett dolgokat.”

Hamilton kifejtette, megpróbált nem belefolyni a Nemzetközi Bíróság elé került tesztügybe, noha folyamatosan figyelemmel kísérte a történéseket.

„Őszintén szólva megpróbáltam nem belefolyni. Ross [Brawn] folyamatosan informált, és kaptam e-maileket innen-onnan, az ügyvédektől, akik elmagyarázták, hogy állunk.”

„De inkább a felkészülésre próbáltam fókuszálni. Természetesen, amikor találkoztam a csapattal hétvégén, az mindenki számára megkönnyebbülés volt. Mindenki örült annak, hogy most továbbléphetünk és elkezdhetünk a következő versenyre fókuszálni.”

Hirdetés

„A csapat nagyszerű munkát végzett, és eddig is jó helyzetben voltunk, szóval, ha még ennél is jobbak lehetünk, az fantasztikus volna.”

„A Mercedesnél mindenki nagyon keményen dolgozott azért, hogy elérjük ezeket az eredményeket, szóval nincs szükségünk negatív eredményekre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!