Hírek

Hamilton: Szinte semmit sem láttam a pályán

Idei második, Forma-1-es pályafutása harmincharmadik rajtelsőségét szerezte a Maláj Nagydíj szombati időmérő edzésén Lewis Hamilton.


Idei második, Forma-1-es pályafutása harmincharmadik rajtelsőségét szerezte a Maláj Nagydíj szombati időmérő edzésén Lewis Hamilton.

A brit pilóta kiválóan teljesített az esőáztatta versenypályán, noha előnye közel sem volt olyan nagy, mint két hete, Ausztráliában.

„Nagyon elégedett vagyok a mai eredménnyel, illetve a csapat által elvégzett munkával” – mondta Hamilton, aki mindössze 55 ezredmásodperccel utasította maga mögé a címvédő Sebastian Vettelt.

„Egész hétvégén remekül teljesítettünk, a mai nap viszont egészen hihetetlen volt. Nem is tudom, mikor esett utoljára ennyi eső! Az utolsó körömet be sem tudtam fejezni, mert semmit sem láttam. Azt sem tudtam, hol vannak a kanyarok, még Fernandót [Alonso] sem láttam a tükörben, nem tudtam, hogyan engedjem el magam mellett.”

„A vége pedig igazán szoros lett, talán túlságosan is. De örülök, hogy itt vagyok.”

A másik Mercedesszel Nico Rosberg holnap a harmadik pozícióból rajtolhat majd.

„Nem éreztem olyan jónak ma az esőgumikat, főleg a féktávokon volt nehéz dolgom” – mondta a német.

„Viszont a harmadik hely is tisztességes eredmény. Hosszú verseny vár ránk, és senki sem tudja, mit hoz a holnap. Nagyon várom már, természetesen megpróbálom a legtöbbet kihozni belőle.”

Szólj hozzá!