Hamilton: Szükségünk van az olyan tehetségekre, mint Kubica - F1VILÁG.HU

Hamilton: Szükségünk van az olyan tehetségekre, mint Kubica

HIRDETÉS
A Forma-1 ötszörös világbajnoka, Lewis Hamilton elárulta, nagyon bízik abban, hogy Robert Kubicának lesz helye a száguldó cirkusz mezőnyében 2020-ban.
SILVERSTONE, UNITED KINGDOM - JULY 13: Robert Kubica, Williams FW42, leads Lewis Hamilton, Mercedes AMG F1 W10 during the British GP at Silverstone on July 13, 2019 in Silverstone, United Kingdom. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)

A lengyel versenyző még 2011-ben szenvedett súlyos ralibalesetet, ám idén a Williams színeiben visszatért az F1-be. Jó eredményekért sajnos nem tudott harcolni, csütörtökön pedig bejelentette: a szezon végén elhagyja a Williams csapatát.

Hogy hol folytatja 2020-ban, azt nem tudni: a pletykák szerint jó esély van arra, hogy a DTM-ben kap lehetőséget, a Forma-1-es ülések száma ugyanis igencsak korlátozott.

A Szingapúri Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján Lewis Hamilton is méltatta Kubicát. A brit azt mondta, reméli, a rutinos versenyző jövőre is ott lesz az F1-ben.

„Talán én ismerem Robertet a leghosszabb ideje: együtt kezdtünk el anno gokartozni, még 1998-ban” – mondta az ötszörös világbajnok.

„Robert az egyik legtehetségesebb versenyző, aki ellen valaha versenyezem. Már kezdettől fogva láttam a tehetségét, amikor pedig megérkezett a Forma-1-be… Rég volt! Ami igazán figyelemreméltó, az az ereje és elkötelezettsége. Főleg a balesete után. Nem sokan tudnak átvészelni ilyen dolgokat, majd visszatérni, és olyanok ellen küzdeni ismét, akik nem voltak ilyen helyzetben.”

„Szerintem nagyszerű, hogy visszakaptuk őt. Persze nyilván nem ugyanolyan a helyzet, mint amikor egy sokkal versenyképesebb csapatnál volt – de szerintem remek munkát végez. Szükségünk van a legnagyobb tehetségekre ebben a sportban, és fontos, hogy annyira elöl legyenek, amennyire csak lehet. Úgyhogy remélem, hogy maradni fog. Megértem a helyzetet, és nem tudom, mi adott okot a döntésére, de remélem, hogy lesz egy hely neki jövőre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!