Hírek

Hamilton tart a rajttól

Fotó: Mercedes AMG Petronas Motorsport

Szoros küzdelemben nyerte meg az időmérő edzést Lewis Hamilton, és csak hajszállal maradt el tőle a Ferrari – a brit éppen ezért nagyon kemény küzdelemre számít vasárnap.

A Spanyol Nagydíj időmérő edzésén Lewis Hamilton csupán 5 századmásodperccel győzte le a második rajthelyre szoruló Sebastian Vettelt, így a brit még inkább megbecsüli az első pozícióját.

„Nagyon büszke vagyok, megint sikerült előre kerülnünk” – nyilatkozta Hamilton az időmérőt követően. „Az utolsó köröm nem sikerült túl jól, de szerencsére az első próbálkozásom elég volt a pole pozícióhoz. A Q1-ben az első köröm jól sikerült, a Q2-ben elment, a Q3-ban az első kiváló volt, a második kevésbé.”

Hamilton elmondta, nem volt egyszerű időmérő a versenyzők számára: „A körülmények folyamatosan változtak, sosem tudhattad, hogy a következő kanyarban mi vár rád. De ez mindenki számára ugyanaz volt.”

A brit hozzátette, egyáltalán nem dőlhetnek hátra, ugyanis a Ferrari nagy veszélyt jelent majd rájuk nézve a holnapi versenyen – legfőképp azért, mert a barcelonai versenypályán hosszú út vezet az első kanyarig.

„Nem lesz könnyű megtartani az első helyet. A Ferrari és köztünk ezredmásodpercek vannak csak, szóval kemény küzdelemre számítok a rajt után vasárnap. A tiszta oldalról indulhatok, ez egy előny. De itt hosszú a verseny, a stratégiának is fontos szerepe lesz. Kemény munka vár ránk.”