Verstappen vs. Ocon

Hamilton: Teljesen őszinte voltam a versenybírókkal

Fotó: Mercedes

A négyszeres világbajnok Lewis Hamilton azt mondja, „100 százalékig nyitottan” állt hozzá a versenybírókkal lefolytatott értekezéshez a vasárnapi Német Nagydíjat követően.

A brit versenyző a 14. helyről rajtolva megnyerte a hockenheimi futamot, a verseny után azonban beidézték a stewardok, mert egy alkalommal a bokszutcába tartva az utolsó pillanatban csapatával közösen úgy döntött, a pályán marad, ehhez pedig átvágott a füvön.

Hamilton végül egy megrovással megúszta a vétséget, leginkább azért, mert a versenybírók elmondása szerint az eset a biztonsági autós szakasz alatt történt, és nem veszélyeztetett más versenyzőket.

„Nagyon érzelemdús nap volt, rettentően hullámzó” – mondta Hamilton a stewardok meghallgatása után.

„Senki sem akar a stewardoknál megjelenni. Az ő dolguk a legnehezebb, hiszen minden forgatókönyv más és más. Az embert ilyenkor megkérik arra, magyarázza el, mi is történt, én pedig 100 százalékig nyitottan álltam hozzájuk. Nagyon ritkán kell megjelennem előttük.”

„Régebben sokszor voltam ott, de mostanában ritkán kell. Tiszteletben tartom a szabályokat és az ő munkájukat is. Nyitott voltam, elmondtam, hogy is történt. Hallhatták és láthatták, mekkora zavar volt.”

A stewardok indoklásukban azt is leírták, a versenyző és a csapat elismerte a hibáját, melyhez hozzájárult az is, csapaton belül meglehetősen kusza helyzet alakult ki azzal kapcsolatban, hogy kihívják-e Hamiltont a bokszba, vagy sem.

„Rendkívül kusza másfél másodperc volt! Őszintén azt hittem, hogy kint fogunk maradni, mert elégedett voltam a gumikkal. Erre közölték, hogy ’jöjjek be’, én pedig láttam, hogy Valtteri előttem szintén behajt a bokszba. Szóval azt gondoltam, biztosak vagytok benne?”

„Ekkor pedig már azt mondták, hogy nem, és maradjak kint. Szóval most menjek balra, vagy jobbra? Lelassítottam, átmentem a füvön, és figyeltem arra, hogy olyan biztonságosan térjek vissza a pályára, amennyire csak tudok.”

„Nem tudom, hogy hallottátok-e a rádiózást utána, de srácok, ezek voltak a legkuszább másodpercek, mert üvöltöttek a fülemre. ’Ne balra, ne jobbra!’”

 

Kapcsolódó cikkek

Rosberg: Hamiltonnak is vannak gyenge pontjai

Nico Rosberg, a 2016-os év F1-es világbajnoka kíváncsi, hogy ki lesz idén Lewis Hamilton kihívója, és alig várja, hogy kiderüljön, mire lesz képes Charles Leclerc a Ferrari színeiben.

Hamilton egy erősebb Vettelre számít idén

Lewis Hamilton, a Mercedes világbajnoka újult energiával vág neki a 2019-es F1-es szezonnak, és reméli, hogy szoros csatákat vívhat a Ferrarival és a Red Bull-lal. 

Riportfilm: A bemutatás után pályán az új Mercedes

Bemutatta 2019-es Forma-1-es versenyautóját szerdán az elmúlt éveket végigdomináló Mercedes: a német istálló változatlan felállással, a Lewis Hamilton – Valtteri Bottas kettőssel vág neki az új bajnoki évadnak. Bemutatjuk az F1VILÁG.HU exkluzív riportfilmjét!

Friss hírek