Hamilton továbbra is kemény versenyre számít - F1VILÁG.HU

Hamilton továbbra is kemény versenyre számít

HIRDETÉS

Lewis Hamilton tisztában van azzal, hogy nem lesz egyszerű számára a holnapi Kanadai Nagydíj, jóllehet fölényes diadalt aratott a helyi idő szerint szombat délután megrendezett időmérő edzésen Montrealban.

Lewis Hamilton tisztában van azzal, hogy nem lesz egyszerű számára a holnapi Kanadai Nagydíj, jóllehet fölényes diadalt aratott a helyi idő szerint szombat délután megrendezett időmérő edzésen Montrealban.

A McLaren versenyzője, aki a tavalyi évben ezen a pályán szerezte meg első pole pozícióját és futamgyőzelmét a Forma-1-ben, 1:17.886-os idejével több mint hat tizedmásodpercet adott a mögötte befutó Robert Kubicának a mai időmérő edzésen.

A Ferrari finn világbajnoka, Kimi Raikkönen már majd’ egy teljes másodperccel lemaradva mögötte, a harmadik lett, és csapattársa, Felipe Massa sem tudott a közelébe férkőzni a mai edzésen.

Mindezek ellenére Hamilton úgy gondolja, nagyon kemény lesz a holnapi verseny.

“Ahogy azt az elmúlt versenyeken is láthattuk, nem egyszerű a dolga annak, aki vezeti a futamot. A pálya állapota nem túl jó, így biztos vagyok benne, hogy nem lesz egyszerű a holnapi futam, nem is beszélve arról, hogy mindenki nagyon keményen fog hajtani” – mondta a brit versenyző az időmérő utáni sajtótájékoztatón.

“Mi minden tőlünk telhetőt megteszünk majd annak érdekében, hogy a lehető legjobban teljesítsünk, és annyi pontot gyűjtsünk, amennyit csak tudunk. Meg kell győződnünk arról, hogy pontokat szerezhetünk, mert most ez a legfontosabb.”

A McLaren versenyzője azonban elmondta, teljes mértékben meg van elégedve saját maga és csapata mai teljesítményével, hiszen egész nap problémamentesen körözhetett a kanadai ringen.

“Fantasztikus nap volt a mai számomra” – magyarázta. “Már tegnap óta kényelmesen érzem magam az autómban. A ma reggeli edzés trükkös volt mindannyiunk számára, hiszen nagyon csúszós volt a pálya. Azonban mindvégig pozitívak maradtunk, és megpróbáltuk a lehető legjobban felkészíteni az autót.”

“Az időmérőn otthon éreztem magam. A csapat kiváló munkát végzett az edzés minden egyes etapjában. Az első gyorsköröm nem volt túl jól, kis híján kicsúsztam az első kanyarban, ám az utolsó parádés volt, ahogy tavaly is.”

Hamilton az utolsó utáni pillanatokban happolta el Kubica elől a pole pozíciót, melyen maga is meglepődött.

Hirdetés

“Mikor megkezdtem a gyorsköröm, a csapat rám szólt a rádión, hogy az első helyen vagyok, de olyan érzésem volt, hogy Kimi üldöz engem, így nem az én korábbi időmhöz kell mérnem a teljesítményemet. Hat-hét tizedet hoztam abban a körben, ami lenyűgöző” – tette hozzá Hamilton.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!