Hamilton továbbra is uralja Szocsit

A pénteki nap legjobbja, Hamilton a szombat délelőtti edzésen is a leggyorsabb volt, a második legjobb időt futó Rosberg is közel 3 tizedet kapott tőle. Bottas lett a harmadik.


A pénteki nap legjobbja, Hamilton a szombat délelőtti edzésen is a leggyorsabb volt, a második legjobb időt futó Rosberg is közel 3 tizedet kapott tőle. Bottas lett a harmadik.

A harmadik edzés ezúttal intenzívebb volt, mint az utolsó tréningek általában. Ezen azonban nincs mit csodálni, a vadonatúj szocsi pályán a pilóták szerettek volna minél több időt eltölteni, mielőtt élesben kell bizonyítaniuk.

A péntekihez hasonlóan napos, száraz időben zajló utolsó edzésen Hamilton kezdett a legjobban, a Mercedes pilótája bő tíz perc után 1:40.725-ös idővel az élre állt. Mögé a csapattárs, Rosberg zárkózott fel, bő egy tizedmásodperc volt a különbség kettejük közt.

Bő negyed óra elteltével Magnussen autója adta meg magát, a pilóta ekkor még defektre vagy felfüggesztés-problémára gyanakodott. Az újonc alatt a McLaren a 3-as kanyar után szitált be, de sikerült elkerülnie a korlátot. Magnussen a 4-es kanyar előtt parkolt le a bukótérben, de piros zászlóval azonnal megszakították az edzést arra a néhány percre, amíg autóját kimentették onnan. Később kiderült, a váltó ment tönkre, amit cserélni kell, így öthelyes rajtbüntetésre számíthat.

A Folytatásban Bottas megráncigálta az oroszlán bajszát azzal, hogy az élre ugrott, erre ugyanis Hamilton egy majd’ egy teljes másodperccel jobb körrel válaszolt, az 1:38.726-os köridő a hétvége eddigi legjobb eredménye volt.

A hajrában Rosberg és Bottas is közelebb lopakodott Hamiltonhoz, de továbbra is úgy tűnik, hogy a pontverseny éllovasa kapta el a legjobban a fonalat az új pályán. A brit végül közel három tizedet vert Rosbergre, és közel négyet Bottasra. A negyedik Ricciardo már egy másodpercnél is jobban lemaradt.

A top10-ben zárt még Massa, a két Toro Rosso, a két Ferrari és a ritmust továbbra sem találó Vettel.

A pénteki nap meglepetéscsapata, a McLaren ezúttal a mezőny második felében zárt, igaz, mint azt említettük, Magnussen 4 kör után befejezte. Pastor Maldonado mért kör nélkül zárta az utolsó tréninget. A Lotusban motort cserélnek, amiért a venezuelai pilóta 5 rajthelyes büntetést fog kapni, ahogyan váltócsere miatt Nico Hülkenberg is hasonlóra számíthat.

Az időmérő edzést magyar idő szerint 13 órától rendezik Szocsiban.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hírlevél