Megosztás:

Hamilton tudni szeretné, hogy van Schumacher

Hamilton büszke pole pozíciós rekordjára.
Hamilton büszke pole pozíciós rekordjára. © Mercedes AMG Petronas Motorsport

A háromszoros világbajnok Lewis Hamilton monzai győzelmét követően elárulta, szeretné tudni, milyen állapotban van a Forma-1 legeredményesebb versenyzője, Michael Schumacher.

A hétszeres világbajnokot már jó ideje otthon ápolják síbalesete után, állapotáról azonban a család nem ad tájékoztatást.

Hamilton a múlt hétvégi Olasz Nagydíjon megdöntötte Schumacher pole pozíciós rekordját, miután megszerezte 69. F1-es rajtelsőségét.

A monzai kvalifikáció után Hamilton az F1VILÁG kérdésére, mindig nagy csodálója volt Schumachernek, és büszke arra, hogy sikerült hasonló eredményeket elérnie a pole pozíciók tekintetében, mint a németnek.

„Bárcsak jobban tudnék bánni a szavakkal, hogy őszinte legyek... Bárcsak tudnék valami igazán ikonikusat mondani, de...” – mondta szemmel láthatóan meghatódottan a háromszoros világbajnok.

„Tudom, hogy csak néhányszor változott ennek a listának az éllovasa az ötven, vagy hatvan év során... Egy kicsit olyan érzés, mint a legutóbbi versenyen.”

„Gyermekként néztem ezt a sportot, ahogy mindannyian, és olyan nagyszerű alakokat láttam versenyezni, mint Michael. Arról álmodoztam, hogy egy napon azt csinálom majd, amit ő, vagy ők, és aztán néhány év múlva már itt vagyok...”

A Mercedes brit versenyzője hozzátette, bárcsak többet tudna a legendás versenyző állapotáról.

„Szeretnék beszélni a feleségével, hogy megtudjam, hogy állnak a dolgok. Idővel meglátjuk. Azok után, amit a sportért tett, és amilyen magasra tette a mércét, igazi megtiszteltetés, hogy sikerült azt még feljebb emelnem.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Lewis Hamilton elsőségével zárult a Forma-1-es Olasz Nagydíj vasárnapi futamat. Mutatjuk a...

Hozzászólások

( komment)